Badr Hari, vorig jaar in de aanloop naar zijn 'gevecht van de eeuw' met Rico Verhoeven
NOS Sport

Glory geeft teken van leven: Hari maakt in november rentree in de ring

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis geeft de kwakkelende vechtsportbond Glory een teken van leven. Op 7 november staat er eindelijk weer een evenement op het programma: kickbokser Badr Hari neemt het dan op tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Het gevecht tussen de zwaargewichten Hari en Adegbuyi vindt plaats op een onbekende locatie, zonder publiek.

Het wordt het eerste evenement van de toonaangevende vechtsportbond sinds februari. Door de coronacrisis werd de kalender leeggehaald en bovendien rommelde het binnen Glory.

Faillissement

De organisatie zou met een miljoenenschuld kampen, de coronacrisis kwam daar nog eens bovenop en er dreigde zelfs een faillissement. De organisatie heeft zich uit die benarde positie weten te werken en is in handen gekomen van een nieuwe groep Britse eigenaren.

Mediabedrijf Talpa besloot vorige maand het doorlopende contract over de uitzendrechten te ontbinden. Het is dan ook nog niet bekend welke televisiezender de wedstrijd op 7 november gaat uitzenden.

Rentree Hari

Voor de 35-jarige Hari wordt het zijn eerste gevecht sinds december, toen hij geblesseerd moest opgeven tegen Rico Verhoeven in een uitverkocht Gelredome.

Bekijk hieronder een reportage over het gevecht tussen Verhoeven en Hari vorig jaar december.

Bekijk de bewogen titelstrijd Verhoeven-Hari en alles daaromheen

Op het zogeheten Glory 76-evenement wordt ook een titelgevecht in het weltergewicht gehouden tussen de Fransman Cédric Doumbé en zijn Nederlandse uitdager Murthel Groenhart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl