Schmidt legt keuzes uit: 'Deze spelers hebben het verdiend'

Het eredivisiedebuut van trainer Roger Schmidt heeft meteen duidelijk gemaakt dat de Duitser geen boodschap heeft aan de status die sommige spelers bij PSV hebben opgebouwd. Zo moest onder anderen Mohamed Ihattaren genoegen nemen met een invalbeurt tijdens het gewonnen duel met FC Groningen (1-3).

"Dat is puur een voetbaltechnische keuze", benadrukte Schmidt, die zich eerder kritisch had uitgelaten over de instelling van Ihattaren.

Bekijk hieronder de reactie van Roger Schmidt op de situatie rond Mohamed Ihattaren:

Schmidt ziet geen probleem met Ihattaren: 'Heeft excuses aangeboden'

Schmidt bevestigde dat er de afgelopen week 'een voorvalletje' was geweest. Ihattaren werd van de training gestuurd omdat hij onvoldoende inzet toonde. "Maar daarvoor heeft hij zijn excuses aangeboden. Ik heb hem niet voor niets gewoon opgenomen in de wedstrijdselectie. Mo is belangrijk voor ons, ik verwacht dat hij nog genoeg wedstrijden gaat spelen."

Dat er andere spelers, zoals de van Heracles teruggekeerde Mauro Junior, hun kansen grepen, deed Schmidt goed. "Dit is alleen maar goed voor de onderlinge concurrentie."

'Onbevooroordeeld begonnen'

"Ik ben onbevooroordeeld aan deze klus begonnen. Elke speler is voor mij gelijk", vervolgt Schmidt. "Voor mij was deze opstelling helemaal niet verrassend. Ik stel elke week de ploeg op waarvan ik op dat moment denk dat die de meeste kans heeft om te winnen."

Donyell Malen, die hersteld is van een zware knieblessure, kreeg een plek centraal voorin toebedeeld. "Ik had nergens meer last van. Ik kreeg wel een tikkie op mijn hamstring, maar dat hoort erbij."

Bekijk hieronder de volledige reactie van Donyell Malen:

Malen na gemiste penalty: 'De stip was gesloopt'

En helemaal terug of niet, vanaf de penaltystip faalde hij bij een stand van 1-2 jammerlijk. "Een van hun spelers was die stip aan het mollen. Ik leg hem erop en raak hem verkeerd", baalt de spits. "Maar hij moet er natuurlijk gewoon in."

Het was volgens Malen niet meer dan een smetje op de wedstrijd, net als de flater van Yvon Mvogo vlak na rust. "Het ging vandaag niet op de perfecte manier, maar wel op een goede manier. Groningen maakte het klein en compact. We moeten ook manieren vinden om daar doorheen te spelen."

Schmidt: "Het was een moeilijke wedstrijd. We hebben niet alles goed gedaan, maar we hebben hard voor het resultaat gewerkt."

Bekijk hieronder de reactie van FC Groningen-trainer Danny Buijs:

Buijs: 'Kan me voorstellen dat Robben zwaar gefrustreerd is'

STER reclame