Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle-Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Minder schoten, minder balbezit, maar meer treffers. Feyenoord wist PEC niet zijn wil op te leggen in Zwolle, maar de Rotterdammers begonnen de eredivisie wel zoals gepland: met een zege. Het duel eindigde in 0-2.

Feyenoord kende een droomstart in het MAC³PARK stadion, waar een kleine 4.000 man op de tribunes zaten. In de vijfde minuut plaatste aanvoerder en sterspeler Steven Berghuis de bal van ruim buiten het strafschopgebied in de onderhoek voor de 0-1.

PEC drong na die openingstreffer aan, maar voor het thuispubliek in Zwolle ontvouwde zich een even bekend als frustrerend scenario: goed verzorgd voetbal, maar niemand die met overtuiging de trekker overhaalt. Ook niet op de gloednieuwe grasmat - écht gras - die de club deze zomer liet leggen.

Mark Diemers en Bryan Linssen maakten hun debuut voor Feyenoord ANP

Feyenoord plooide al dan niet gedwongen terug en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Via de zeer actieve Bryan Linssen, die zijn debuut ondanks meerdere pogingen niet met een treffer wist te bekronen. En via Orkun Kökcü.

De kersvers Turks international kon twintig minuten na rust alleen onreglementair worden afgestopt door PEC-middenvelder Thomas Lam. De bal ging op de stip en Berghuis maakte geen fout: 0-2.

Bekijk de interviews met uitblinker Berghuis, Feyenoord-trainer Dick Advocaat en PEC-trainer John Stegeman hier:

PEC bleef aandringen, schreeuwde om een strafschop toen Reza Ghoochannejhad lichtjes aan zijn shirt getrokken werd in het strafschopgebied, maar kwam niet verder dan wat pogingen die door Feyenoord-doelman Justin Bijlow relatief simpel onschadelijk konden worden gemaakt.

Ook Feyenoord kwam nog enkele malen gevaarlijk door, Berghuis was in blessuretijd nog heel dicht bij zijn derde van de avond, maar het bleef bij 0-2.

PEC Zwolle-Feyenoord

STER reclame