Welkom terug in de eredivisie: Timo Letschert

Niet alleen Arjen Robben en Maarten Stekelenburg zijn deze zomer teruggekeerd naar de Nederlandse voetbalvelden, veel meer spelers kregen heimwee naar de eredivisie.

Deze week tellen we af naar de start van de competitie die zaterdag begint met de wedstrijd sc Heerenveen-Willem II. Een wat andere start dan gepland, aangezien het duel tussen FC Utrecht en AZ is afgelast en verplaatst is naar 27 december.

Dinsdag waren we op bezoek bij kersvers RKC'er Vurnon Anita, woensdag was de beurt aan Henk Veerman, die na twee seizoenen bij het Duitse St. Pauli terug is bij sc Heerenveen. Vandaag spreken we Timo Letschert.

Gezin blij met keus Letschert

De 27-jarige centrumverdediger heeft maandag zijn driejarig contract getekend bij AZ. Hij komt transfervrij over van Hamburger SV. Zijn terugkeer naar de Nederlandse velden is tweeledig: sportief en privé is het een goede stap.

"AZ is een mooie club, heeft een team van hoog niveau en qua faciliteiten zit alles erop en eraan. Maar wat voor mij ook belangrijk is: mijn gezin. Ik heb een stiefdochter en zoon. Zij gaan naar school en dus wilden we graag terug naar Nederland."

Letschert heeft inmiddels al een aardig rijtje Nederlandse clubs gehad: FC Groningen, Roda JC en FC Utrecht, waar hij twee keer speelde en in zijn eerste periode zijn hoogste niveau haalde. In maart 2016 zat hij in de selectie van Oranje, zonder overigens in actie te komen.

"Daarna heb ik een aantal zware blessures gehad. Ik moest van ver komen om fysiek en voetballend weer op niveau terug te komen. De laatste twee jaar heb ik die stappen gemaakt. Ik heb veel zin om dat bij AZ te laten zien."

Progamma eerste speelronde eredivisie NOS

STER reclame