Jeroen Zoet speelt de komende twee seizoenen voor Spezia
NOS VoetbalAangepast

Doelman Zoet verruilt PSV voor 'nieuwe start' bij Serie A-debutant Spezia

Jeroen Zoet vervolgt zijn loopbaan in Italië. De 29-jarige keeper verruilt PSV na veertien jaar voor Spezia, de club die komend seizoen voor het eerst uitkomt in de Serie A.

"Zondag ben ik al naar Italië gevlogen om een goede indruk te krijgen van de club. Vandaag kwam er gelukkig van alle kanten groen licht. Ik ben een blij mens", zei Zoet in NOS Langs de Lijn En Omstreken.

Al even op zijspoor

Na zijn debuut in 2013 kwam de doelman bij PSV in 260 wedstrijden in actie. Eind 2019 raakte Zoet zijn basisplaats kwijt aan Lars Unnerstall, waarna hij na de winterstop werd verhuurd aan FC Utrecht.

Ook dit seizoen was er voor Zoet, die bij Spezia voor twee jaar tekende, weinig perspectief bij PSV, dat zich onder meer versterkte met de Zwitserse doelman Yvon Mvogo.

Mede daarom koos de 11-voudig international voor een vertrek uit Eindhoven. "Ik heb al eerder op het punt gestaan om te vertrekken, omdat er ook al eerder door clubs is geïnformeerd. Bij PSV wisten ze hoe ik erin stond. Dit kwam op mijn pad en het leek me direct iets moois."

'Nieuwe start'

Zoet kijkt met warme gevoelens terug op zijn lange periode bij PSV, waarin hij drie keer kampioen werd. "Ik heb vooral een hele mooie periode gehad in Eindhoven en veel successen behaald. Dat blijft me het meest bij."

"Ik maak bij Spezia een nieuwe start. Het wordt een nieuw avontuur in een andere voetbalcultuur. Of ik hier meteen weer eerste keeper word? Dat staat nooit vast, maar ik had er niet zo'n goed gevoel bij gehad als ze hadden gezegd dat ik niet zou gaan spelen", aldus Zoet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl