NOS Voetbal

Zoet zocht contact met technische staf Oranje voor overstap naar Utrecht

Zoet: 'Met Lodewijks gesproken over keuze voor FC Utrecht'

Utrecht was voor PSV en keeper Jeroen Zoet de plek waar dit seizoen met een eclatante 3-0 nederlaag het sportieve verval werd ingezet. Uitgerekend in de Domstad probeert de 29-jarige doelman nu de weg omhoog te vinden.

"Wekelijks minuten maken en spelen, dat is mijn belangrijkste reden geweest", verklaart Zoet zijn tijdelijke vertrek naar FC Utrecht, dat hem tot en met het einde van het seizoen huurt.

Contact met Oranje

De Veendammer consulteerde nog wel even keeperstrainer Patrick Lodewijks van Oranje. Want Zoet wilde graag weten hoe de technische staf van het Nederlands elftal tegenover zijn plan stond. Hij wil immers nog in beeld blijven bij de bondscoach.

Jeroen Zoet in actie op de training van Oranje, links collegakeeper Marco Bizot

Zijn prestaties zullen Ronald Koeman waarschijnlijk eerder opvallen bij FC Utrecht dan bij een eventuele (middelmatige) club in het buitenland, moet Zoet hebben gedacht.

"Oranje speelde ook een rol, maar dat zit in mijn achterhoofd", is Zoet woensdag echter stellig bij zijn presentatie. "Het EK is pas over vierenhalve maand. Ik moet zorgen dat ik presteer en regelmatig speel. Daar wil ik nu bij Utrecht energie in steken."

Zuidam: 'Heel blij met aantrekken Zoet, dit zegt wat over status FC Utrecht'

Zoet belandde begin november op de bank bij PSV in een periode dat zowel de doelman als de club slecht draaide. Een hard gelag voor de man die sinds zijn vijftiende voor de Brabanders uitkwam. "Er hing een redelijk negatieve sfeer rond deze periode. Nu wil ik vooruitkijken."

Vertrouwensbreuk

Dat doet hij dus in Utrecht en even niet meer in Eindhoven. Een vertrouwensbreuk tussen Zoet en keeperstrainer Ruud Hesp zou er volgens het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf aan hebben bijgedragen dat de doelman wilde vertrekken bij PSV.

"Ik wil er niet veel over zeggen", is Zoets antwoord als hem daarnaar wordt gevraagd. "Ik heb zeven jaar goed met hem samengewerkt. We hebben samen mooie dingen meegemaakt, maar in de voetbalwereld lopen dingen soms anders en dan moet je egoïstisch zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl