Sherida Spitse tijdens een training van Oranje, vorig jaar ANP

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Sisca Folkertsma na lang blessureleed weer opgenomen in de selectie voor het EK-kwalificatieduel met Rusland. Het is nog niet zeker of Sherida Spitse van de partij kan zijn bij het duel, volgende week vrijdag in Moskou.

De 23-jarige Folkertsma werd niet meer geselecteerd sinds de Algarve Cup, begin vorig jaar. De middenveldster van FC Twente liep in maart 2019 een gescheurde kruisband op in een competitieduel met Ajax en liep daardoor het WK mis.

Spitse is onzeker omdat ze vooralsnog niet is vrijgegeven door haar Noorse club Valerenga. In Noorwegen geldt een verplichte quarantaineperiode van tien dagen bij terugkeer uit Rusland. De UEFA heeft bepaald dat clubs vanwege de coronacrisis mogen weigeren om speelsters af te staan voor interlands.

Keeper Loes Geurts ontbreekt in de selectie omdat ze een hersenschudding heeft opgelopen. Ze wordt vervangen door FC Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar.

Oranje, titelverdediger en de nummer twee van het WK in 2019, kan deelname aan het EK nauwelijks nog mislopen. Met achttien punten uit zes duels zijn de Nederlandse vrouwen koploper in groep A.

Het EK in Engeland zou volgend jaar worden gespeeld, maar is vanwege alle verschuivingen op de sportkalender met een jaar verplaatst naar de zomer van 2022.

STER reclame