Nicolò Zaniolo
NOS Voetbal

Net hersteld van zwaar letsel blesseert Zaniolo zich tegen Oranje opnieuw

Nicolò Zaniolo heeft maandag aan het duel met Nederland een zware blessure aan zijn linkerknie overgehouden. Door een afgescheurde kruisband staat de middenvelder van AS Roma zeker zes maanden aan de kant.

Zaniolo was net hersteld van eenzelfde blessure aan zijn andere knie, die hij in januari had opgelopen. Na de coronastop maakte hij met succes zijn rentree in de Serie A, met als beloning een plek in de Italiaanse selectie van bondscoach Roberto Mancini.

De 21-jarige Zaniolo geldt als één van de gezichten die het Italiaanse elftal van nieuw elan voorziet. Tegen Nederland was hij in de openingsfase bijna succesvol met een stijlvolle omhaal.

Rond de 40ste minuut komt Zaniolo in botsing met Donny van de Beek en raakt hij geblesseerd:

Zaniolo raakt geblesseerd in duel met Oranje

Zaniolo werd twee jaar geleden nog gebruikt als soort van wisselgeld bij de transfer van de (geflopte) Belg Radja Nainggolan van Roma naar Inter, maar werd in korte tijd razend populair in de hoofdstad.

Interesse van Europese topclubs dreef zijn geschatte marktwaarde een jaar later zelfs op tot boven de vijftig miljoen euro, maar Zaniolo tekende uiteindelijk een sterk verbeterd contract bij de club waar ook Rick Karsdorp en Justin Kluivert op de loonlijst staan.

Vanwege zijn 'uitmuntende prestaties als atleet' kreeg Zaniolo uit handen van Paus Franciscus aan het begin van dit jaar een bijbel overhandigd.

Nicolò Zaniolo krijgt een bijbel van Paus Franciscus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl