André van Duin met de Media Oeuvre Award
NOS Nieuws

Media Oeuvre Award voor André van Duin

André van Duin heeft de Media Oeuvre Award gekregen. De raskomiek kreeg het beeldje in het tv-programma Tijd voor Max. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, een vakplatform voor mediaprofessionals.

Vriend en collega Ron Brandsteder verraste Van Duin in de uitzending met de prijs. "Wat leuk", reageerde Van Duin. "Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord."

Gunfactor

De jury roemt André van Duin om zijn veelzijdige, generatieoverstijgende carrière die ruim een halve eeuw beslaat. "Hij is een groot volkskomiek, maar heeft zijn strepen ook ruimschoots verdiend als revue-artiest, zanger, acteur, presentator en radio- en televisiemaker", staat in het rapport, waar Brandsteder uit citeerde.

"Ik wil er nog een persoonlijk woordje aan toevoegen", zei Brandsteder. "Je krijgt de prijs denk ik ook omdat je een prettig karakter hebt. Iedereen houdt van je. Je bent een trouwe vriend, je zal nooit iets naars zeggen over een collega en wordt door iedereen geliefd. Je hebt de gunfactor."

Meer oeuvreprijzen

Van Duin vermaakt zijn publiek al decennialang met typetjes, grappen, carnavalsliedjes en als presentator.

Zie hier een impressie van zijn carrière door de jaren heen:

Een impressie van de carrière van André van Duin door de jaren heen

Het is niet de eerste oeuvreprijs die hij krijgt. Zo kreeg Van Duin in 2010 de Beeld en Geluid Oeuvre Award, in 2012 de Edison Oeuvreprijs en zes jaar later de prestigieuze Ere Zilveren Nipkowschijf.

Vorig jaar ging de Media Oeuvre Award naar de oprichter van Omroep Max, Jan Slagter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl