De zwaar beschadigde auto na de aanrijding op de onbewaakte spoorwegovergang in Hillegom
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Automobilist zwaargewond na botsing met trein op onbewaakte overgang

Bij een aanrijding met een trein in Hillegom is een automobilist zwaargewond geraakt. De auto werd op een onbewaakte overgang gegrepen door de trein.

Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur aan de Frederikslaan. De automobilist zag door de laagstaande zon waarschijnlijk de waarschuwingslichten niet, schrijft Omroep West. Voor de overgang staan geen slagbomen.

De auto werd geraakt door een trein die vanuit Leiden onderweg was naar Haarlem. Door de klap raakte de auto zwaar beschadigd. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet voor het eerst dat er op deze plek een ongeluk plaatsvindt. Vorig jaar kwam een bestuurder nog met de schrik vrij toen hij de alarmbellen miste en zijn auto gegrepen werd door de trein.

Afgelopen mei pleitte de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) er nog voor om onbewaakte overwegen op het spoor sneller op te heffen. Aanleiding was het treinongeluk bij het Drentse Hooghalen, waarbij een machinist om het leven kwam.

Spoorbeheerder ProRail is al jaren bezig om niet-beveiligde overgangen aan te pakken. Volgens een woordvoerder moeten er bij dit soort overgangen spoorbomen komen, of moet de weg helemaal omgelegd worden.

Treinverkeer hervat

ProRail is voor het verwijderen van spoorwegovergangen afhankelijk van gemeenten en particuliere grondeigenaren. "Op dit soort overgangen gebeuren elke paar jaar dit soort ongelukken. Wij pleiten er al langer voor dat deze overgangen worden opgeheven", aldus de woordvoerder.

Door het ongeluk reden er enkele uren geen treinen tussen Haarlem en Leiden. Kort na het middaguur werd het treinverkeer hervat.

Advertentie via Ster.nl