Wilco Kelderman
NOS Wielrennen

Overstap Kelderman naar Bora bevestigd: 'Nieuwe stimulans voor mijn carrière'

Zijn transfer hing al enkele weken in de lucht en is maandagochtend bevestigd. Wielrenner Wilco Kelderman rijdt de komende twee jaar voor Bora-Hansgrohe, de ploeg van onder anderen Peter Sagan.

Kelderman komt over van Sunweb, waar hij sinds 2017 voor koerst. Daarvoor kwam de klassementsrenner uit voor Lotto-Jumbo en de voorganger en opleidingsploegen van het team dat tegenwoordig als Jumbo-Visma door het leven gaat.

'Nieuwe stimulans'

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt de 29-jarige Kelderman. "Ik kreeg al snel het vertrouwen dat ik bij Bora een nieuwe stimulans voor mijn carrière kan vinden. Dit is precies de goede stap voor mij."

Bij Bora komt Kelderman naast Sagan ook Emanuel Buchmann, vorig jaar vierde in de Tour, en sprinter Pascal Ackerman tegen.

Matthews en Oomen achterna

Dat Kelderman Sunweb zou verlaten was al lange tijd duidelijk. Hij is niet de enige renner van naam die na dit jaar bij de ploeg vertrekt, ook Sam Oomen (Jumbo-Visma) en Michael Matthews (Mitchelton-Scott) zoeken hun heil in 2021 ergens anders.

Het talent van Kelderman staat in de wielerwereld buiten kijf. Toch vallen de prestaties de laatste jaren wat tegen, geregeld als gevolg van valpartijen. Zijn beste prestatie in een grote ronde is de vierde plaats in de Ronde van Spanje van 2017. Afgelopen jaar werd hij zevende in de Vuelta.

Dit seizoen richt Kelderman zich op de Ronde van Italië, die op 3 oktober begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl