Sam Oomen
NOS Wielrennen

Na Dumoulin stapt ook Oomen over naar Jumbo-Visma

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu beklonken: wielrenner Sam Oomen verruilt Team Sunweb na dit seizoen voor Jumbo-Visma.

De 25-jarige Brabander heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Nederlandse topploeg. Oomen volgt met zijn overstap het spoor van Tom Dumoulin, die vorig jaar al overstapte van Sunweb naar Jumbo-Visma.

"Ik heb vijf goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap", zegt Oomen.

'Grootste talent'

Jumbo-Visma, de ploeg van Primoz Roglic, Dumoulin en Steven Kruijswijk, haalt met Oomen nog een sterke klimmer binnen. "Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent", aldus sportief directeur Merijn Zeeman.

Sam Oomen volgt met zijn overstap het voorbeeld van Tom Dumoulin

Oomen was in 2018 de luxeknecht van Dumoulin in de Giro d'Italia en eindigde knap als negende. In de Giro van 2019 liep hij echter een gebroken heup op, waarna hij ook geopereerd moest worden aan een vernauwde liesslagader. Alles bij elkaar kostte dat hem negen maanden, waarna de renner zijn oude topniveau nog niet wist aan te tikken.

Dit jaar is Oomen wederom van de partij in Italië. Hij behoort niet tot de Sunweb-selectie voor de komende Tour de France.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl