Favoriet Medvedev blaast US Open-sprookje Wolf uit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Russische tennissers Daniil Medvedev en Andrej Roeblev hebben met groot vertoon van macht de vierde ronde van de US Open bereikt.

Medvedev, de nummer drie van de plaatsingslijst en verliezend finalist van vorig jaar, zette de 21-jarige Amerikaanse opkomende ster J.J. Wolf met 6-3, 6-3, 6-2 opzij.

Wolf is pas sinds vorig jaar volwaardig profspeler en bezet nu al de 138ste plaats op de wereldranglijst. Niet alleen vanwege zijn vlotte speelstijl valt hij op, ook met zijn zogenoemde 'mullet-kapsel' trekt de Amerikaan veel bekijks. Net zoals Andre Agassi in zijn beste dagen.

J.J. Wolf Pro Shots

Medvedev verloor nog geen set in New York en was met 32 winners echter veel te sterk voor Wolf, die te geforceerd het spel wilde maken en daardoor tot 41 onnodige fouten kwam.

Roeblev verliest maar vier games

Net als Medvedev is ook zijn 22-jarige landgenoot Roeblev iemand om rekening mee te houden bij de US Open. Hij bereikte in New York zeer overtuigend de laatste zestien door de Italiaan Salvatore Caruso met 6-0, 6-4, 6-0 te vernederen.

Roeblev, de nummer tien van de plaatsingslijst, verloor ook nog geen set in New York. Bovendien is hij dit jaar goed op dreef met titels in Doha en Adelaide, kwartfinales in Rotterdam en Dubai en een vierde ronde bij de Australian Open.

Weer een andere Rus, Karen Chatsjanov, redde het niet in de derde ronde. De nummer elf van de plaatsingslijst kon in de vijfde set niet meer door de verdediging van de Australiër Alex De Minaur slaan: 4-6, 6-0, 6-4, 3-6, 1-6.

Pospisil verbaast weer

De ongeplaatste Canadees Vasek Pospisil zorgde opnieuw voor een verrassing door de als achtste geplaatste Roberto Bautista Agut uit te schakelen. Hij won met 7-5, 2-6, 4-6, 6-3, 6-2 van de Spanjaard. Een ronde eerder stuurde Pospisil al Milos Raonic naar huis.

Pospisil, vijf jaar geleden kwartfinalist op Wimbledon, sloeg het ongelooflijke aantal van 71 winners. "Ik probeerde alleen maar het spel te dicteren. Zonder twijfels. Dat heb ik tot en met het einde vol kunnen houden."

Vasek Pospisil Pro Shots

De als zesde geplaatste Italiaan Matteo Berrettini heeft net als Medvedev en Roeblev nog geen set verloren. Hij denderde ook door de derde ronde ten koste van de Noor Casper Ruud: 6-4, 6-4, 6-2.

STER reclame