Getty Images

Ze sjokte continu over de baan, maar toch is Serena Williams erin geslaagd de laatste zestien van de US Open te bereiken. De 38-jarige Amerikaanse kwam een moeilijke start tegen landgenote Sloane Stephens te boven: 2-6, 6-2, 6-2.

Even leek het erop dat Williams voor het eerst sinds 1998 - ze was toen nog maar 16 - niet voorbij de derde ronde zou komen. "Sloane maakte de eerste set geen fouten", zei Williams over de kampioene van 2017. "Ik focuste me op het winnen van een game en opeens had ik de tweede set. Het was heel intens"

Eenmaal op stoom had Williams weinig meer te duchten van Stephens; ze won tien van de laatste twaalf games. Een evenaring van Margaret Courts recordaantal van 24 grandslamtitels behoort daardoor nog altijd tot de mogelijkheden. In New York zegevierde Williams al zes keer.

Opnieuw wacht Sakkari

In de volgende ronde neemt de Amerikaanse het op tegen Maria Sakkari, van wie ze vorige week bij het Western & Southern Open nog verloor. De Griekse bereikte voor het eerst de laatste zestien in New York door Amanda Anisimova met 6-3, 6-1 opzij te zetten.

Getty Images

Een dag na de dramatische uitschakeling van Stefanos Tsitsipas bij de US Open was de winst van Sakkari een opsteker voor de Griekse fans. "Het was zo zwaar om te zien gisteren. Jullie kunnen je wel voorstellen hoe beroerd Stefanos zich voelt", zei Sakkari over de nederlaag van Tsitsipas, die zes matchpoints verspeelde. "Nu kan Griekenland weer een beetje lachen, daar ben ik trots op."

Sakkari deed geen gekke dingen tegen Anisimova en liet de 19-jarige Amerikaanse de fouten maken. Die kwamen er veelvuldig: 27.

Pijnlijke nederlaag

De Roemeense Sorana Cirstea leed een pijnlijke nederlaag tegen de Tsjechische Karolína Muchová. Cirstea serveerde voor de wedstrijd en stond in de tiebreak met 4-0 en 6-3 voor, maar kon het duel toch niet naar zich toe trekken: 3-6, 6-2, 6-7 (7).

Verder verraste de Bulgaarse Tsvetana Pironkova de als achttiende geplaatste Kroatische Donna Vekic met 6-4, 6-1 en de Belgische Elise Mertens ging in twee sets door naar de vierde ronde door Caty McNally uit Amerika met 7-5, 6-1 te verslaan.

STER reclame