NOS Nieuws

Neergeschoten Jacob Blake via videoverbinding voor de rechter

De door de politie neergeschoten zwarte Amerikaan Jacob Blake is via een videoverbinding voor de rechter verschenen. Hij zegt onschuldig te zijn aan de aanklachten die al voor het schietincident tegen hem waren opgesteld.

Het was de eerste keer dat Blake in het openbaar te zien was, sinds hij op 23 augustus in de stad Kenosha door een agent in zijn rug werd geschoten.

Blake, die door de kogels deels verlamd raakte, zat rechtop in zijn ziekenhuisbed met zijn advocaat op een stoel naast hem:

Jacob Blake verschijnt voor rechter vanuit ziekenhuisbed

Blake wordt onder meer beschuldigd van huisvredebreuk, aanranding en ordeverstoring. De verdenkingen zijn op basis van verklaringen van zijn ex. Zij is de moeder van drie van zijn kinderen en heeft bij de politie verklaard dat Blake begin mei bij haar had ingebroken. Hij zou haar toen hebben aangerand en met haar auto en bankpas zijn gevlucht.

Het officiële proces tegen hem zal in november van start gaan met het aanstellen van de jury. "De staat erkent dat dit serieuze aantijgingen zijn, maar ook dat de verdachte ernstige verwondingen heeft en dat hij herstellende is in het ziekenhuis", zei openbaar aanklager Zeke Wiedenfeld.

Nadat Blake door de politie in zijn rug werd geschoten was het dagenlang onrustig in de stad in Wisconsin. Volgens de lokale politie werd hij neergeschoten omdat hij zich agressief gedroeg, en een mes bij zich had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl