Michael van Gerwen baalt
NOS Sport

Van Gerwen incasseert zijn grootste nederlaag ooit in Premier League

Darter Michael van Gerwen is op pijnlijke wijze tegen zijn zesde nederlaag in de Premier League aangelopen. In de Marshall Arena in Milton Keynes was hij duidelijk een maatje te klein voor wereldkampioen Peter Wright: 1-8.

Het betekende de grootste nederlaag ooit voor in de Premier League voor Van Gerwen, die altijd minstens drie legs pakte in zijn partijen in het prestigieuze toernooi.

Van Gerwen, die sinds de hervatting van de Premier League vorige week drie keer won en drie keer verloor, keek al snel tegen een fikse achterstand aan in zijn partij tegen Wright.

De Schot won de eerste vijf legs en gunde daarbij Van Gerwen maar twee kansen op een dubbel. Bij een stand van 0-5 leek Van Gerwen even op te leven door de zesde leg te pakken en daarna twee kansen te krijgen op een break. Die pakte de Brabander echter niet waarna Wright simpel doorstoomde naar de zege.

"Het was gewoon niet goed, dit mag ik mijzelf wel kwalijk nemen", liet hij na afloop weten voor de camera van RTL 7. "Het was gewoon slap. Dit mag niet gebeuren, mij helemaal niet."

Van Gerwen prees zijn tegenstander Wright. "Hij staat op dit moment goed te spelen, alleen had ik hem wel pijn kunnen doen. Maar niet met dit gemiddelde en met dit spel, simpel."

Door de nederlaag moet Van Gerwen alle zeilen bij gaan zetten om nog de halve finales te halen. Hij staat op dit moment vijfde in de stand. Alleen de beste vier darters na de laatste speelronde plaatsen zich voor de halve finales in de O2 Arena in Londen. Na woensdagavond staan er nog drie speelrondes op het programma.

Uitslagen Premier League

Premier League, speelronde 13
Glen Durrant (Eng) Michael Smith (Eng) 7-7
Daryl Gurney (Nle) Gary Anderson (Sch) 6-8
Peter Wright (Sch) Michael van Gerwen 8-1
Gerwyn Price (Wal) Nathan Aspinall (Eng) 6-8

Durrant vecht zich weer terug

Leider Glen Durrant kroop, net als in zijn partij tegen Gary Anderson vorige week, ook tegen Michael Smith door het oog van de naald. Tegen de Schot Anderson vocht hij zich zaterdag terug van een 7-3 achterstand en speelde hij uiteindelijk met 7-7 gelijk. Anderson kreeg in die partij zeven pijlen voor de zege.

Tegen landgenoot Smith keek Durrant zelfs tegen een 7-2 achterstand aan, maar ook nu werd het uiteindelijk 7-7. Smith miste vier pijlen voor de wedstrijd. Durrant gaat ruim aan de leiding in de Premier League en is bijna zeker van de halve finales. Hij treft donderdagavond Michael van Gerwen.

Stand Premier League

# duels/punten legssaldo
1. Glen Durrant (Eng) 13-20 (89-62)
2. Gary Anderson (Sch) 13-17 (81-74)
3. Peter Wright (Sch) 13-14 (78-68)
4. Nathan Aspinall (Eng) 13-15 (82-77)
5. Michael van Gerwen 13-14 (72-72)
6. Gerwyn Price (Wal) 13-13 (77-67)
7. Michael Smith (Eng) 13-12 (75-73)
8. Daryl Gurney (NIe) 13-8 (66-84)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl