NOS Voetbal

Zonder Messi en mét Suárez leidt Koeman eerste training bij Barcelona

Ronald Koeman leidt eerste training FC Barcelona

Ronald Koeman heeft maandag voor het eerst als trainer op het veld gestaan bij FC Barcelona. Met een kleine selectie, zonder de meeste internationals, werkten de 19 aanwezige spelers onder leiding van hun nieuwe coach een individuele sessie af.

Frenkie de Jong ontbrak logischerwijs, wegens interlandverplichtingen met Oranje. Ook Ansu Fati en Sergio Busquets (Spanje), Clement Lenglet en Antoine Griezmann (Frankrijk), Trincão en Semedo (Portugal) en Martin Braithwaite (Denemarken) waren niet aanwezig.

Ronald Koeman staat voor het eerst als trainer op het veld bij FC Barcelona

Luis Suárez, die te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken bij Barcelona, stond wel op het veld net als bijvoorbeeld Gerard Piqué, Ousmane Dembélé, Jordi Alba en Arturo Vidal. Ivan Rakitic, die op het punt staat om terug te keren naar Sevilla, had toestemming van Barcelona om de training over te slaan.

  • FC Barcelona/Miguel Ruiz
    Luis Suárez mag vertrekken bij FC Barcelona maar meldde zich wel voor de eerste training
  • FC Barcelona/Miguel Ruiz
    Gerard Piqué tijdens de eerste training onder leiding van Ronald Koeman
  • FC Barcelona/Miguel Ruiz
    De Chileen Arturo Vidal tijdens de training bij FC Barcelona

Messi afwezig

Van Lionel Messi, die weg wil bij Barcelona, was vooraf al duidelijk dat hij niet zou verschijnen bij de eerste training. De Argentijn ligt in de clinch met de club waar hij al zijn hele leven speelt. Messi is zeer ontevreden over de gang van zaken bij Barcelona en wil transfervrij overstappen naar een andere club.

Barcelona houdt hem echter aan zijn contract, waarin een transferclausule van 700 miljoen euro is opgenomen voor geïnteresseerde clubs. Competitieorganisator La Liga stelde eerder deze week vast dat die clausule rechtsgeldig is en dat Messi niet zomaar kan vertrekken.

Koeman's Barça opent tegen Villarreal

La Liga presenteerde maandag ook het competitieschema. Barcelona stroomt pas vanaf de derde speelronde in, omdat de club in augustus nog in de Champions League actief was. Op 27 september is Villarreal de eerste tegenstander voor Koeman. Die wedstrijd wordt gespeeld in Camp Nou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl