Reuters Connect

Lewis Hamilton is weer een stap dichter bij de zevende wereldtitel waarmee hij Formule 1-legende Michael Schumacher evenaart. Op zijn sloffen won de 35-jarige Brit in zijn Mercedes de Grote Prijs van België.

Hamilton vertrok van poleposition en werd geen moment bedreigd. Dit seizoen won hij vijf van de zeven races, waardoor hij ruim aan kop gaat in het WK-klassement. Er zijn nog tien races te gaan.

Verstappen kan niks uitrichten bij Bottas

Max Verstappen reed zijn Red Bull op het circuit van Spa-Francorchamps naar de derde plaats, zijn zesde podiumplaats op rij. Alleen in de eerste ronde kon hij de Mercedes van Valtteri Bottas aanvallen, maar de Fin stond zijn tweede plaats niet af.

Verstappen moest vervolgens alle zeilen bijzetten om zich in de eerste bochten de Renault van Daniel Ricciardo van het lijf te houden. In de WK-stand staat Verstappen tweede op 47 punten (dat zijn bijna twee GP-zeges) van Hamilton

Het beeld van dit seizoen: Max Verstappen achter de twee Mercedes-wagens Reuters Connect

Voor Hamilton was het alweer de 89ste overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Wat dat betreft zit hij Schumacher ook op de hielen. De Duitser kwam in zijn loopbaan tot 91 overwinningen. "Ik voel me beter dan ooit. Het is een gek idee dat ik al 35 jaar ben", zei Hamilton na afloop.

Het was een vertrouwd beeld in België. De Mercedessen liepen met hun surplus aan vermogen gestaag weg en Verstappen was, op enige afstand, weer veruit de snelste van de rest van het veld.

Safetycar en hoop op regen

Antonio Giovinazzi en George Russell gingen na elf ronden de muur in, brachten de safetycar in stelling en leidden een serie vroege stops in. De topdrie koos de harde band, waarmee ook de brokkenpiloten de status quo aan kop niet konden doorbreken.

Ook de regen, waar door velen stilletjes en door anderen hardop op werd gehoopt, bleef uit in de Belgische Ardennen.

Het enige wat de race nog spannend leek te kunnen maken, was de vraag of de banden het wel tot de finish zouden redden. Het antwoord was ja, al beleefde zowel Hamilton als Bottas nog een hachelijk moment door een bocht te missen.

Beiden konden zich de uitglijder, met een flink gat naar Verstappen, permitteren.

'Ik ben geen Renault-ambassadeur, maar zij waren ongelooflijk snel'
Uitslag Grote Prijs van België

STER reclame