Donny van de Beek op de tribune van de Johan Cruijff Arena tijdens Ajax-Eintracht Frankfurt
NOS Voetbal

Ajax klopt Eintracht, maar het gaat vooral over mogelijke transfer Van de Beek

Trekt Donny van de Beek binnenkort de deur achter zich dicht bij Ajax? De middenvelder dacht zaterdagavond op de tribune van de Johan Cruijff Arena, waar Ajax een oefenduel met Eintracht Frankfurt met 2-1 won, nog eens goed na over een op handen zijnde transfer.

"Er zijn inderdaad ontwikkelingen, waardoor we hem uit de selectie houden. We kijken hoe dat gaat aflopen", bevestigde trainer Erik ten Hag tegen Ziggo Sport.

'United beste papieren'

Manchester United, Real Madrid en Barcelona zijn naar verluidt de belangrijkste kandidaten om de 23-jarige Van de Beek in te lijven. Het is vooralsnog onduidelijk welke club de beste papieren heeft, al weet de Britse krant Daily Mirror te melden dat United op poleposition ligt.

De Engelse club van trainer Ole Gunnar Solskjaer zou bereid zijn zo'n 45 miljoen euro neer te tellen voor Van de Beek, die United aan de landstitel moet helpen. Solskjaer zou in de komende 48 uur de deal willen rondmaken. Alleen een lastminute bod van Madrid of Barcelona kan nog roet in het eten gooien, aldus de Daily Mirror.

Afspraken

Van de Beek is een van de spelers met wie Ajax afspraken heeft gemaakt over een mogelijk vertrek in aanloop naar het nieuwe seizoen. De middenvelder mag, evenals André Onana en Nicolás Tagliafico, bij een goed bod vertrekken omdat hij Ajax vorig jaar trouw is gebleven, ondanks belangstelling van grote clubs.

Doelman Andre Onana wordt onderuitgehaald door David Abraham van Frankfurt

Ajax versloeg Eintracht, dat vorige week een oefenduel van PSV won, dankzij doelpunten van Quincy Promes en aankoop Mohammed Kudus.

Andre Silva maakte vlak na de goal van Kudus nog wel de aansluitingstreffer voor Eintracht, maar een Duitse gelijkmaker zat er verder niet in. Bas Dost mocht invallen aan Duitse kant.

Onana terug

Bij Ajax stond André Onana weer in het doel. De keeper ontbrak in de voorbereiding vanwege een blessure.

Ajax speelt zondag om 13.00 uur opnieuw een oefenwedstrijd tegen een Duitse opponent. Dan is Union Berlin de tegenstander. De club is in aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen nog zonder nederlaag. Ajax rekende eerder af met Hertha BSC (1-0), Holstein Kiel (5-2), Red Bull Salzburg (4-1), Wolfsberger AC (2-0), FC Utrecht (5-1) en RKC Waalwijk (6-1).

Ondanks de positieve resultaten verloopt de oefencampagne niet helemaal vlekkeloos. Daley Blind viel dinsdag tegen Hertha BSC uit nadat zijn defibrillator was afgegaan.

Onderzoeken in het ziekenhuis moeten de ernst van de situatie uitwijzen, maar Blind maakt het naar omstandigheden goed. Voorlopig zal hij echter niet meetrainen met de Amsterdammers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl