Ron Jans

FC Twente blijft ongeslagen in de voorbereiding, ook Fortuna wint

FC Twente beleeft vooralsnog qua resultaten een voorspoedige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het elftal van nieuwbakken trainer Ron Jans versloeg op het trainingscomplex in Hengelo het team van spelersvakbond VVCS met 2-1.

Jans, die opnieuw veel jonge spelers inzette, zag Calvin Scholten en Ramiz Zerrouki (uit een strafschop) scoren voor zijn elftal, Fabian Kizito deed dat voor de werkloze professionals.

Wout Brama, Queensy Menig en Václav Cerny vielen in de loop van de tweede helft in bij FC Twente, dat daarmee wat meer routine in het elftal kreeg.

FC Twente won in de oefencampagne eerder van Excelsior '31, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. Tegen Feyenoord was er een gelijkspel.

Zege Fortuna

Ook Fortuna Sittard boekte een oefenzege. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo.

Alle treffers vielen voor rust. Na de 1-0 van Sebastian Polter liet Vito van Crooij de gelijkmaker aantekenen. Lazaros Rota bezorgde de thuisploeg opnieuw een voorsprong en uiteindelijk ook de overwinning.

Fortuna verslaat VVV Venlo in Limburgse derby (2-1)