Douglas Teixeira tijdens Go Ahead Eagles - Telstar Pro Shots

Voormalig Twente-verdediger Douglas gaat aan de slag op het tweede niveau van Duitsland. Würzburger Kickers heeft de geboren Braziliaan (32) voor een seizoen vastgelegd, met een optie voor een extra jaar.

Douglas werkte het laatste jaar hard aan een rentree als profvoetballer. Die inspanningen worden nu beloond.

Na buitenlandse avonturen bij Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal en een dopingschorsing van negen maanden vanwege het gebruik van een plaspil leek de carrière van Douglas ten einde. Maar zelf bleef de verdediger altijd in een rentree op de velden geloven.

Oefenwedstrijd

Douglas behoorde tot het team van FC Twente dat tien jaar geleden kampioen werd van Nederland. De toenmalige assistent-trainer Kees van Wonderen bood hem onlangs al de gelegenheid bij zijn nieuwe club Go Ahead Eagles mee te trainen. Douglas deed zelfs mee in een oefenwedstrijd tegen Telstar.

Douglas bij zijn nieuwe club wuerzburger-kickers.de

Bij het naar de tweede Bundesliga gepromoveerde Würzburger Kickers ziet de man die bijna Oranje haalde echter meer perspectief.

Nadat Douglas tot Nederlander werd genaturaliseerd, behoorde hij acht jaar geleden tot de selectie van Oranje tijdens WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië. Tot een debuut kwam het net niet. Want hoewel de toenmalige bondscoach Louis van Gaal hem liet warmlopen, kwam Douglas uiteindelijk niet binnen de lijnen.

De afgelopen weken trainde Douglas ook mee met Go Ahead Eagles:

Van Wonderen ziet Douglas bij Eagles wel zitten: 'Ik schat het hoog in'

STER reclame