Bloemen bij de plek waar het zaterdag gebeurde
NOS Nieuws

Drie verdachten in moordzaak Bas van Wijk vrijgelaten

Drie van de vier verdachten die vastzaten vanwege de dood van de 24-jarige Bas van Wijk, zijn vrijgelaten. Er is onvoldoende bewijs om hen langer vast te houden, bevestigen twee advocaten van de mannen.

Het gaat om mannen tussen de 18 en 21 jaar, die nog wel verdachte blijven. Zij waren op de dag van het schietincident, ruim twee weken geleden, aanwezig op het strandje in park De Oeverlanden in Amsterdam.

"Het was een eenmansactie van de schutter", zegt advocaat Cem Polat, die een 19-jarige verdachte bijstaat. Zijn cliënt zou een kennis zijn van de hoofdverdachte, die nog wel vastzit.

Dat geldt ook voor de vrijgelaten 18-jarige verdachte, volgens advocaat Willem van Vliet. "De vermeende schutter en mijn cliënt kennen elkaar wel. Hij was onderdeel van de groep van de schutter."

De politie pakte een paar dagen na Van Wijks dood vijf mensen op in verband met de schietpartij. Een van hen werd eerder al vrijgelaten.

Dit zijn beelden van de aanhoudingen in Zandvoort:

Beelden van de aanhouding van een verdachte in Zandvoort in verband met de dood van Bas van Wijk

Vorige week werden een horloge en een vuurwapen gevonden in een verborgen ruimte van de auto van een van de verdachten. Die man heeft volgens het Openbaar Ministerie bekend dat hij op Van Wijk heeft geschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl