Bloemen op de plek waar Van Wijk werd doodgeschoten
NOS Nieuws

Vuurwapen en horloge gevonden in zaak-Bas van Wijk

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van Bas van Wijk een vuurwapen en een horloge gevonden. Dat gebeurde op aanwijzingen van de man die het doodschieten van Van Wijk heeft bekend.

Het vuurwapen en het horloge lagen in een verborgen ruimte van de auto van de verdachte, zei persofficier Justine Asbroek in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Er zullen schietproeven worden gehouden om vast te stellen of het gevonden wapen het gebruikte wapen is.

Oproep getuigen

De gebeurtenissen speelden zich af op 8 augustus, op een strandje bij een plas in Amsterdam. Politie en justitie zijn nog steeds op zoek naar mensen die foto's en video's hebben gemaakt.

"Het was een heel drukke dag. Er zijn heel veel verschillende verklaringen afgelegd", zie Asbroek. "Voor ons is het echt van belang om de waarheid boven tafel te krijgen, wat nou precies het motief en de aanleiding waren."

Vriend helpen

Getuigen zeiden kort na de schietpartij dat de 24-jarige Bas van Wijk een groepje mannen had aangesproken die een duur horloge van een vriend van hem wilden stelen.

Maandag 24 augustus staan vier verdachten voor de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl