Mathieu van der Poel onthult de datum van het volgende NK ANP

Na het goed verlopen NK wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe heeft de Nederlandse wielrenunie KNWU aangeboden daar dit najaar ook de WK te organiseren. De internationale wielrenunie UCI lijkt echter andere plannen te hebben.

"Ik heb even contact gehad met de UCI om aan te geven dat wij willen onderzoeken of het haalbaar is. Het was niet direct noodzakelijk", sprak Thorwald Veneberg, technisch directeur van de KNWU. "Ze hebben al locaties die ze gaan bezichtigen en zullen eind volgende week een aankondiging doen."

Mocht de UCI toch nog voor Drenthe kiezen, dan pakt de KNWU graag door. Veneberg: "Ja, uiteraard."

Veneberg wacht af na contact met UCI: 'Wij willen WK organiseren'

De UCI is op zoek naar een locatie voor het WK, nadat bekend was geworden dat het oorspronkelijk voor september geplande evenement niet gehouden zou kunnen worden in het Zwitserse Aigle en Martigny. De maatregelen die de Zwitserse regering heeft afgekondigd ter bestrijding van het coronavirus staan geen grootschalige evenementen toe.

Van der Poel ziet het niet voor zich

Mathieu van der Poel, die zondag na 25 rondjes van ruim 7 kilometer en vijftig beklimmingen van de VAM-berg (die voortaan de Col du VAM genoemd zal worden) de Nederlandse titel pakte, kan zich niet voorstellen dat het WK naar Drenthe komt.

"Dat gaat niet. Dit was al op het nippertje te doen voor het NK. Het was zo smal, dan is een voltallig peloton niet eens logisch. Of ze moeten de aanloop van het rondje mooier maken", aldus Van der Poel.

Van der Poel kraakt tactiek Jumbo-Visma: 'Ze waren vrij irritant'

Veneberg deelt de mening van Van der Poel: "Qua parkoers moeten we aanpassingen doen voor het WK. Dan moet het breder en verder Drenthe in. Nu is het vanwege alle coronaregels een rondje van slechts zeven kilometer."

Mocht UCI niet een geschikte locatie voor het WK kunnen vinden, dan heeft de vader van Van der Poel nog wel een suggestie. "Doe het gewoon op het autocircuit van Zandvoort", twitterde Adrie van der Poel.

STER reclame