Een visser bij het kanaal bij safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek
NOS Nieuws

Visserijwereld geschokt door 'krankzinnig incident' Hilvarenbeek

"Ernstig dat mensen die hun hobby uitoefenen op deze manier slachtoffer zijn geworden van geweld", reageert Björn Schutz, directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland, op een steekpartij in Hilvarenbeek van afgelopen nacht. Daarbij raakten twee vissers gewond.

Ze werden in hun tent overrompeld toen ze tijdens het nachtvissen lagen te slapen. Uit het niets werd een van hen gestoken met een kapotte fles. De ander werd daar wakker van en schoot te hulp. Vervolgens werden beide vissers meerdere keren geslagen met het glaswerk.

De steekwonden van de slachtoffers waren zo ernstig dat er twee ambulances en een traumahelikopter werden ingezet om hulp te verlenen.

Krankzinnig incident

In de visserijwereld is geschrokken gereageerd op het nieuws. Joop Bongers, directeur van Visserij Nederland, noemt het "heftig en triest dat dit gebeurt". In de jaren dat hij actief is als sportvisser maakte hij nooit zoiets mee. "Er is geen onrust in deze wereld, dit is een krankzinnig incident."

De vissers vertelden aan de politie dat ze werden aangevallen door twee mannen en twee vrouwen. De vier zouden zijn aangekomen in een wit bootje met een buitenboordmotor. Na de aanval zag een getuige de verdachten wegvaren in de richting van Tilburg.

De nachtvissers werden in hun tent aangevallen terwijl ze lagen te slapen

De vissers waren met een groepje van vier aan het nachtvissen op een afgesloten terrein van safaripark Beekse Bergen, een gewilde visstek. Wie de mensen zijn die de vissers aanvielen, weten de slachtoffers niet, ook waarom ze werden aangevallen is een raadsel.

De politie roept ooggetuigen op zich te melden. De politiewoordvoerder laat weten dat er al aardig wat tips zijn binnengekomen en dat die nu worden nagelopen. Ook wordt er vannacht extra gesurveilleerd langs het kanaal in Hilvarenbeek waar de twee vissers gewond raakten.

Naar omstandigheden gaat het goed met de slachtoffers, zegt de politiewoordvoerder. Ze liepen forse steekwonden op. "Het is een vreemd verhaal en zoiets heb ik ook niet eerder meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl