Feyenoord viert het doelpunt van Nicolai Jørgensen

Fraaie zege Feyenoord op Borussia Dortmund, Ajax legt Salzburg over de knie

Feyenoord heeft z'n eerste wedstrijden op het trainingskamp in Duitsland gewonnen van Borussia Dortmund en MSV Duisburg. In het stadion van MSV Duisburg werd het dankzij treffers van Nicolai Jørgensen (2) en Eric Botteghin 3-1 voor de Rotterdammers tegen Dortmund.

Later op de dag werd het tegen de ploeg die uitkomt op het derde niveau van Duitsland 2-1 voor de Rotterdammers. De duels zijn onderdeel van de Cup of Traditions, een vriendschappelijk toernooi waarbij de drie teams twee keer een half uur tegen elkaar spelen.

Dortmund, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Bundesliga achter kampioen Bayern München, trad tegen Feyenoord aan met grote namen als Axel Witsel, Erling-Braut Haaland en Emre Can.

Bij Feyenoord maakte doelman Justin Bijlow zijn eerste minuten van de voorbereiding. Trainer Dick Advocaat experimenteerde een beetje met zijn opstelling. Zo stond middenvelder Wouter Burger centraal achterin, speelde Mark Diemers als rechtsbuiten en stond George Johnston op linksachter.

Effectief Feyenoord

Dortmund had het meeste balbezit, Feyenoord bleek in de Schauinsland-Reisen-Arena de effectiefste ploeg. Nicolai Jørgensen stond aan het einde van een goed uitgespeelde counter en Eric Botteghin kopte even later de 2-0 tegen de touwen.

Kort na rust schoot Jørgensen koeltjes zijn tweede van de wedstrijd binnen. Dortmund, dat moeite had om tot grote kansen te komen, wist bij de eerste, echt grote kans wel wat terug te doen. Witsel volleyde hard raak. In de laatste minuut van de wedstrijd stopte Bijlow nog een strafschop van Haaland.

Rentree Berghuis

Met nagenoeg dezelfde spelers als tegen Dortmund trad Feyenoord aan tegen MSV Duisburg. Alleen spits Jørgensen werd vervangen door Róbert Bozeník. Jens Toornstra opende in de eerste helft de score, Narsingh maakte er na rust 2-0 van.

Steven Berghuis maakte zijn rentree bij Feyenoord

Op dat moment was Steven Berghuis ook binnen de lijnen gekomen. De aanvoerder moest vanwege luchtwegklachten de start van de voorbereiding missen.

De selectie van trainer Dick Advocaat blijft nog een week in Duitsland en speelt komende week een ander vriendschappelijk toernooi, de Helden Cup in Kufstein. Arminia Bielefeld (dinsdag) en Hamburger SV (vrijdag) zijn daar de tegenstanders.

Ajax ruim langs Red Bull Salzburg

In Oostenrijk nam Ajax het op tegen Red Bull Salzburg. De ploeg van trainer Erik ten Hag won ook z'n laatste duel van het trainingskamp en stapte met een 4-1 overwinning van de mat.

Ajax viert de treffer van Antony

De Amsterdammers traden aan met een sterke opstelling, alleen doelman André Onana ontbrak vanwege enkelklachten, en al na anderhalve minuut werd het doel gevonden. Een afvallende bal werd door Ryan Gravenberch vol op de pantoffel genomen.

Salzburg maakte snel gelijk via een strafschop, maar daarna nam Ajax het duel over. Via treffers van Antony, Donny van de Beek en Devyne Rensch werd de Oostenrijkse kampioen aan de kant gezet.

Ajax-coach Erik ten Hag verwacht dat rechtstreekse plaatsing voor de Champions League spelers over de streep kan trekken om nog een extra seizoen bij de club te blijven.

'Directe plaatsing Champions League motivatie voor spelers om te blijven'

PSV onderuit tegen Frankfurt

In het Philips Stadion in Eindhoven ging PSV met 2-1 onderuit tegen Eintracht Frankfurt, waar Bas Dost 45 minuten meespeelde. Na een doelpuntloze eerste helft tekende Daichi Kamada na rust voor de openingstreffer.

Cody Gakpo maakte gelijk, maar een hard schot van Martin Hinteregger zorgde er alsnog voor dat PSV met een nederlaag van het veld stapte.