In Duisburg zijn vanmiddag voetbalhooligans met elkaar en met de politie op de vuist gegaan, onder wie ook supporters van Feyenoord. Volgens de Duitse politie bemoeiden Rotterdamse fans die in een restaurant zaten zich in eerste instantie met een vechtpartijtje tussen maximaal vijf Duitsers. Daarbij zou met flessen zijn gegooid.

Vervolgens zouden zo'n tweehonderd hooligans door het stadscentrum zijn getrokken op zoek naar confrontaties. Twee agenten raakten lichtgewond toen er flessen en een fiets naar hen werden gegooid.

Een grote politiemacht slaagde er uiteindelijk in om bijna 60 onruststokers te arresteren. Bij acht van hen zijn drugs in beslag genomen en anderen moesten een honkbalknuppel, een mes, gebitsbeschermers en vuurwerk inleveren. Negen relschoppers hebben tot later op de avond vastgezeten, maar inmiddels zijn alle arrestanten weer vrij. Hoeveel Nederlanders waren opgepakt, is niet duidelijk.

Twee oefenwedstrijden

Feyenoord speelde vandaag in Duisburg twee oefenwedstrijden, tegen Borussia Dortmund en MSV Duisburg. Dat gebeurde achter gesloten deuren. Vanwege het coronavirus werden er geen toeschouwers toegelaten. Toch trokken honderden supporters naar de stad.

Supporters van de drie clubs zouden van tevoren hebben afgesproken om met elkaar op de vuist te gaan en veel supporters van Feyenoord zouden zich in restaurants hebben verschanst. Duitse media spreken van een "wilde vechtpartij".

Twee mannen die niets met de voetbalfans te maken hadden, zijn gewond geraakt. Zij zijn behandeld in een ziekenhuis en konden daarna weer naar huis.

STER reclame