Pro Shots
NOS Sport

Visser en Bol tonen topvorm, rug speelt Schippers parten bij rentree

Waar atletes Femke Bol en Nadine Visser al enkele weken laten zien in goede vorm te zijn, kwakkelt Dafne Schippers momenteel met haar rug.

Bij de Gyulai Istvan Memorial in het Hongaarse Székesfehérvár liep Schippers haar eerste wedstrijd van het jaar. Ze kwam uit op de 200 meter, maar vanwege rugklachten, die haar afgelopen zondag ook al een optreden bij wedstrijden in het Duitse Leverkusen kostte, kon ze niet imponeren.

  • Schippers tweede bij haar eerste 200 meter van het jaar
  • Schippers tweede bij rentree: 'Al heel blij dat ik gefinisht ben'

De start van haar race was matig en in de laatste 50 meter ging ze volledig stuk. De 28-jarige Utrechtse kwam desalniettemin als tweede over de meet, maar de 22,94 van de wereldkampioene van 2015 en 2017 (1,31 boven haar persoonlijk record) sprak boekdelen. De winst ging met 22,55 naar de Amerikaanse Lynna Irby.

De Zwitserse Mujinga Kambundji (brons WK 2019) werd derde in 23,25 en de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (zilver WK 2017) ging in 23,33 als vierde over de streep.

Visser loopt mondiale toptijd

Visser liet in Hongarije zien in topvorm te verkeren. Ze won de 100 meter horden in 12,68 en evenaarde daarmee de beste mondiale tijd van dit jaar, die liep ze vorige week in Finland.

  • Visser imponeert opnieuw op 100 meter horden
  • Visser: 'Laatste stukje was minder, daar baal ik van'

Visser, die vorig jaar zesde werd bij de WK en met 12,62 het Nederlands record in handen heeft, bleef Luca Kozak net voor. De Hongaarse noteerde met 12,71 een nationaal record.

Bol overtuigt

Femke Bol bekrachtigde haar pas verworven status als mondiale topper door op overtuigende wijze naar de zege op de 400 meter horden te snellen. De 20-jarige Amersfoortse bleef met 54,67 de Oekraïense Anna Rizjikova maar liefst 1,19 voor.

  • Overtuigende zege Bol op 400 meter horden in Hongarije
  • Bol: 'Jammer van de regen, maar goede oefening'

Bol baarde eind juli opzien toen ze op Papendal het 22 jaar oude Nederlands record van Ester Goossens aanscherpte tot 53,79. Die tijd is bovendien nog altijd de beste die er dit seizoen is gelopen in de wereld.

Ook de prestatie van Lieke Klaver sprak tot de verbeelding. Ze eindigde als tweede op de 400 meter in 52,11. De 21-jarige atlete moest een fractie toegeven op de Amerikaanse Wadeline Jonathas, die na 52,09 de finish passeerde.

  • Klaver komt op 400 meter net te kort voor zege
  • Klaver: 'Niet blij met de tijd, maar het was een heel leuke race'

Klaver was vorige week in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds ook al snel, toen op de 200 meter. Ze raffelde de dubbele sprint af in 22,66, waarmee ze momenteel de nummer zeven is op de mondiale seizoensranglijst.

Bonevacia vijfde

Liemarvin Bonevacia, de enige Nederlandse man die in de Hongaarse plaats in actie kwam, eindigde op de 400 meter als vijfde in 46,49. De Amerikaan Kahmari Montgomery won de race met speels gemak: hij liet 45,50 noteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl