Advocaat Nico Meijering
NOS NieuwsAangepast

Wrakingsverzoek in liquidatieproces rond Taghi

Advocaat Nico Meijering heeft namens zijn cliënten twee rechters-commissarissen gewraakt in het liquidatieproces Marengo rond Ridouan Taghi.

Meijering wraakte de rechters-commissarissen dinsdag toen zijn cliënt, een van de verdachten in het Marengo-proces, verhoord zou worden. De advocaat staat onder andere verdachte Saïd R. bij.

Meijering: "Aan het begin van de zitting stelde ik de manier waarop ik door de rechters-commissarissen werd bejegend aan de orde. Bij mijn cliënt riep die bejegening de vrees op dat ze partijdig zouden zijn. De reactie van de betrokken rechter-commissaris nam die vrees niet weg. Toen hebben we gewraakt", aldus de advocaat van het kantoor Ficq & Partners. Hij zegt dat andere advocaten zich hebben aangesloten bij het wrakingsverzoek.

Wrakingskamer

De rechtbank Amsterdam bevestigt het wrakingsverzoek. "Het verzoek is inderdaad ingediend", zegt een woordvoerder van de rechtbank. "Wanneer de wrakingskamer de zaak behandelt, is nog onbekend."

De verhoudingen in het Marengo-proces staan al langer op scherp. Vorige week werden er bij openbare zittingen felle verwijten gemaakt tussen advocaten en andere procespartijen. Toen dreigde een van de andere advocaten met een wraking.

Marengo-proces

In het Marengo-proces staan zeventien verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord. Voor het geven van de opdrachten voor deze moorden worden Ridouan Taghi en Saïd R. vervolgd.

Taghi werd eind vorig jaar in Dubai aangehouden. Afgelopen week waren er drie inleidende zittingen in het monsterproces, volgende week is er weer een zittingsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl