1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Nieuwsuur
NOS NieuwsAangepast

Foto vals paspoort Ridouan Taghi in handen van De Telegraaf

De Telegraaf heeft een foto van een paspoort in handen gekregen, waarmee de hoofdverdachte in het Marengo-proces, Ridouan Taghi, uit handen van de politie wist te blijven. De krant heeft het paspoort met de foto van een nog jonge Taghi afgedrukt op de voorpagina.

De krant schrijft dat het paspoort aan de krant is "toegespeeld, evenals de analyse van het document door de politie". Telegraaf-redacteur en medeauteur van het artikel Mick van Wely liet later via Twitter weten dat de krant niet over het paspoort zelf beschikt, maar over een document van de recherche waarin de foto staat.

Mouhsin L.

Uit de analyse van de politie blijkt dat het om een echt paspoort gaat van een man uit Utrecht, Mouhsin L.. De foto die erop staat is van Taghi zelf. Uit stempels blijkt dat de houder het paspoort in 2014 gebruikte om Marokko binnen te komen en ook dat hij in 2016 naar Dubai reisde, waar hij in december vorig jaar werd opgepakt.

De Telegraaf wist ook informatie over Mouhsin L. te achterhalen. Zijn naam komt voor in een proces-verbaal uit het onderzoek 26Koper dat aan het onderzoek naar de criminele organisatie van Taghi is gelieerd. Daarin staat dat L. op 25 januari 2016 is verhoord door de landelijke recherche in verband met de voorbereiding van liquidaties. De bende waar het om ging, zou door Taghi zijn geleid.

Taghi werd in dat onderzoek niet opgepakt, omdat hij wist dat de politie hem op de hielen zat, schrijft de krant. Hoe hij aan het paspoort kwam, is onduidelijk. Het OM zei tegen de krant dat er onderzoek wordt gedaan naar de afgifte van het paspoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl