Aanhouding bij protest in Hoogeveen
NOS Nieuws

Naast Utrecht en Rotterdam ook onrust in Hoogeveen

Naast Utrecht en Rotterdam, zijn gisteren ook in Hoogeveen tientallen jongeren de straat op gegaan. De politie heeft vier aanhoudingen verricht: drie jongeren zijn aangehouden voor het gooien van vuurwerk, een voor het beledigen van een politieagent.

Volgens een woordvoerder van de politie Noord-Nederland zijn twee van de arrestanten minderjarig. De gemeente had voor de wijk Krakeel een noodbevel afgekondigd. Dat was van kracht van 22.00 uur tot middernacht.

Beelden van RTV Drenthe van jongeren die op straat hangen:

Na Utrecht en Rotterdam ook onrust in Hoogeveen

"Het gaat om jongeren die de politie uitdagen", zegt Kim Stellingwerf, verslaggever van RTV Drenthe. Via Instagram en Snapchat werden de jongeren opgeroepen om de straat op te gaan, "net als in Utrecht en Den Haag", meldt RTV Drenthe.

Ook voor vanavond gaan oproepen rond om weer samen te komen. "We houden de situatie goed in de gaten", zegt de woordvoerder van de politie. De gemeente is alert: "We staan goed in verbinding met de politie. Ook voor vanavond ligt een noodbevel op de plank, maar we hopen natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn", zegt een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen.

Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Rotterdam

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het gisteren opnieuw onrustig. Er werd met vuurwerk gegooid, waarna een noodbevel werd afgekondigd. Vijf mensen zijn opgepakt. In Rotterdam werden brandjes gesticht en pleegden jongeren vernielingen. Drie minderjarigen zijn aangehouden.

De afgelopen dagen was het al onrustig in Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Rotterdam. De onrust begon een week geleden in de Schilderswijk in Den Haag. Er braken rellen uit toen een grote groep jongeren brandkranen opendraaide, vernielingen pleegde, brand stichtte en de politie bekogelde. Burgemeester Van Zanen kondigde een noodbevel af vanwege ernstige verstoring van de openbare orde.

Ook in Utrecht en Amersfoort werden er eerder al noodbevelen afgekondigd. In de Utrechtse wijk Overvecht werden 25 mensen aangehouden voor het gooien met voorwerpen naar agenten. En in de wijk Kanaleneiland vernielden vrijdagavond zo'n 250 jongeren bushokjes en een winkelpui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl