NOS Voetbal

Koeman komt aan in Barcelona en wordt woensdag gepresenteerd

Ronald Koeman is aan het eind van de middag aangekomen in Barcelona. Zoals het er nu naar uitziet wordt hij woensdagmiddag om 12.30 uur gepresenteerd als de nieuwe trainer in Camp Nou.

Wanneer de laatste onderhandelingen over een meerjarig contract succesvol zijn afgerond, hoopt de - nu nog - bondscoach van het Nederlands elftal woensdag om 10.30 uur zijn overstap officieel te maken met zijn handtekening.

Koeman komt aan in Barcelona; hij wordt woensdag gepresenteerd

Koeman heeft bij voetbalbond KNVB een doorlopend contract, maar daarin is een clausule opgenomen dat hij zijn dienstverband bij Oranje kan beëindigen mocht Barcelona bij hem aankloppen.

Die clausule gold voor na het EK 2020, maar dat toernooi is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 2021. In januari klopte Barcelona ook al bij Koeman aan, maar toen bedankte hij nog voor de eer.

Afscheid bij KNVB

Vanmorgen was Koeman nog in Zeist om afscheid te nemen bij de KNVB. Daar wilde hij zijn overstap naar Barcelona nog niet bevestigen: "Het is pas definitief als de handtekening gezet is. Tot dan kan ik er niks over zeggen. Al zou ik het graag willen..."

De 57-jarige Koeman kwam van 1989 tot en met 1995 uit voor Barcelona en schonk de club in 1992 de Europa Cup 1 met een rake vrije trap in de finale tegen Sampdoria.

Trainer Quique Setién werd door Barcelona na de 8-2 oorwassing in de Champions League door Bayern München ontslagen. Voor het eerst in twaalf jaar behaalden de Catalanen dit seizoen geen enkele prijs. Ook technisch directeur Eric Abidal moest vertrekken.

Een overzicht van de succesvolle trainersloopbaan van Koeman

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl