Feyenoord en Twente scoren niet in teleurstellend oefenduel

In een snikhete Kuip hebben Feyenoord en FC Twente het aanwezige publiek niet weten te vermaken. Het oefenduel eindigde in een bloedeloze 0-0.

Feyenoord moest het nog altijd doen zonder aanvoerder Steven Berghuis, Ridgeciano Haps en keeper Justin Bijlow. De aanwinsten Bryan Linssen en Mark Diemers stonden wel aan de aftrap.

In een allesbehalve spectaculaire eerste helft zagen de vijfduizend aanwezige fans (drieduizend meer dan vorige week) weinig kansen. Quincy Menig trof namens FC Twente met een knap schot de lat. Het was een van de weinige hoogtepunten van het duel. Niet veel later bracht Twente-doelman Joël Drommel redding op een inzet van Jens Toornstra.

Ook na de rust waren de kansen schaars. Beide ploegen voerden veel wissels door, maar het spel werd er niet beter van. Zonder uitgespeelde kansen voor beide clubs eindigde de wedstrijd in 0-0.

Advocaat: 'Ié komt niet, maar hebben nog wel een centrale verdediger nodig'

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was na afloop van de wedstrijd niet tevreden. "Het was een matige tot slechte wedstrijd. Belangrijkste was we het fysiek goed deden en dat je wat meer wedstrijdritme op doet. Ik vond de instelling ook minder vandaag."

Advocaat liet ook weten dat Feyenoord nog niet klaar is op de transfermarkt, maar dat Edgar Ié niet terug naar De Kuip komt. De verdediger werd vorig jaar gehuurd van Trabzonspor.

"Ik hoorde Frank (Arnesen, technisch directeur, red.) zeggen dat dat onmogelijk is. Maar we moeten echt nog wel een centrale verdediger en een middenvelder hebben", aldus Advocaat.

Duitse clubs

Feyenoord oefent de komende tijd enkel nog tegen Duitse clubs. Zaterdag spelen de Rotterdammers twee oefenduels, een tegen MSV Duisburg en een tegen Borussia Dortmund. Daarna reist de ploeg van Dick Advocaat naar Oostenrijk voor wedstrijden tegen Arminia Bielefeld en Hamburger SV.

FC Twente oefent zaterdag tegen Go Ahead Eagles.