NOS Voetbal

Advocaat baalt van lege Kuip: ‘Strand toch ook vol’

Feyenoord in oefenduel ruim langs stadsgenoot Sparta

Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 3-0 overwinning op Sparta, maar coach Dick Advocaat kon er maar weinig van genieten. Hij miste een vollere Kuip.

Vanwege de coronaregels waren er slechts 3.000 fans welkom bij de stadsderby in De Kuip. Alle toeschouwers moesten bovendien een mondkapje dragen.

ANP
Supporters van Feyenoord dragen een mondkapje voorafgaand aan de eerste oefenwedstrijd tegen Sparta

"Heel gek toch?!", zei Advocaat. "Als er 20.000 mensen op het strand zitten, kunnen er ook 20.000 in een stadion zitten op twee meter van elkaar. We zien graag mensen op de tribune."

Voor Advocaat is de lol er zo een beetje af. Hij kijkt ook minder voetbal op televisie. "Eerlijkheidshalve heb ik minder energie om te kijken dan bij normale wedstrijden. Het is saai, zonder beleving. Ik vind het zo lang duren."

Advocaat wil meer toeschouwers in Kuip: 'Kan op strand toch ook'

Advocaat gunde tegen Sparta bij afwezigheid van de geblesseerden Justin Bijlow, Steven Berghuis, Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Christian Conteh en Luciano Narsingh onder anderen talenten als Marouan Azarkan, Jordy Wehrmann, Crysencio Summerville, Lutsharel Geertruida en Wouter Burger een plek in de basis.

Pro Shots
Robert Bozenik viert zijn treffer tegen Sparta

Ook Róbert Bozeník stond aan de aftrap en de Slowaakse spits liet zich snel gelden. Hij kopte een voorzet van Ridgeciano Haps binnen en maakte na een kwartier via de binnenkant van de paal ook de tweede goal.

Robin van Persie, de nieuwe spitsentrainer bij Feyenoord, liet op Twitter zijn blijdschap blijken over het goede afwerken van Bozeník.

Summerville maakte er in de 22ste minuut 3-0 van. De nieuwe aanwinsten Bryan Linssen en Mark Diemers begonnen bij Feyenoord op de bank en vielen na rust in voor hun eerste minuten in het shirt van Feyenoord.

Aan de stand veranderde er ondanks enkele kansen in de tweede helft niets meer. Summerville en Sven van Beek vielen geblesseerd uit.

FC Twente is over een week de volgende tegenstander van Feyenoord in een oefenwedstrijd. "Ik hoop dat ze dan iets meer mensen kunnen binnenlaten", aldus Advocaat. "En hopelijk wordt er op een gegeven moment een vaccin gevonden en kunnen we weer op een normale manier leven. Daar zit toch iedereen op te wachten."

In Almelo mochten 1.200 toeschouwers kijken naar Heracles-PEC Zwolle. De bezoekers wonnen met 1-0. Kijk hieronder de samenvatting.

PEC Zwolle wint nipt bij Heracles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl