Caleb Ewan is de snelste in de sprint
NOS Wielrennen

Ewan wint eerste etappe in Ronde van Wallonië, rentree Terpstra

Caleb Ewan heeft de eerste etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De Australische wielrenner was na 187 kilometer de sterkste in de massasprint en klopte Sam Bennett en de Belgische sprinter Tim Merlier.

Kort na de start in Soignies ontstond de kopgroep van de dag met vier Belgen en een Fransman. Op 30 kilometer van de streep in Templeuve eindigde hun vlucht, mede door het werk van de sprintersploegen.

Arnaud Démare ging als eerste de sprint aan, maar de Fransman overschatte zijn krachten. Bennett passeerde Démare en de Ierse sprinter leek te gaan winnen, maar hij werd op zijn beurt weer ingehaald door Ewan.

Terpstra weer op de fiets

Niki Terpstra, die vijf jaar geleden de Ronde van Wallonië op zijn naam schreef, maakte zijn rentree na zijn zware valpartij in juni. De 36-jarige Terpstra kwam tijdens een trainingsrit om het Markermeer zwaar ten val toen hij moest uitwijken voor overstekende ganzen.

De renner van Total Direct Energie liep daarbij een klaplong, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een scheurtje in zijn onderrug en een hersenschudding op. Hij werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De Ronde van Wallonië telt vier etappes en eindigt woensdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl