NOS Wielrennen

Terpstra heeft alweer honderd kilometer gefietst: 'Val was heel pijnlijk'

Terpstra over zware val in juni: 'Het was heel erg pijnlijk'

Niki Terpstra denkt in oktober weer te kunnen koersen in zijn favoriete wedstrijden: de Ronde van Vlaanderen en aansluitend Parijs-Roubaix. De 36-jarige wielrenner herstelt momenteel voorspoedig van een zware val tijdens een trainingsrit op 16 juni.

Terpstra fietst met de nodige moeite alweer honderd kilometer. "Het is nog niet zoals het moet zijn, maar ik ben blij dat ik weer mijn oefeningen kan doen en dat ik weer op de fiets zit", zegt de renner van Total Direct Energie.

En dat is een flinke opsteker voor Terpstra, die op de bewuste dag ten val kwam nadat zijn trainingsgroep moest uitwijken voor "familie gans". Hij liep bij het ongeluk onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug op.

"Het was heel pijnlijk", herinnert de renner zich. "Met mijn long gaat het gelukkig ook hartstikke goed. Het is nu vooral een kwestie van de breuken die nog volledig moeten herstellen."

Terpstra denk dit jaar in ieder geval nog te kunnen koersen. "Ik ga er nog geen datum op plakken, maar als mijn herstel zo doorgaat, denk ik nog te kunnen fietsen."

Het coronavirus zorgde ervoor dat ook de wielerkalender op de schop ging, maar dat pakt voor Terpstra dus goed uit.

"Door dit gekke seizoen heb ik de mazzel dat mijn belangrijkste wedstrijden helemaal aan het einde van het seizoen zijn. Op 18 en 25 oktober hoop ik nog de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden."

Terpstra hoopt dit jaar nog op Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl