Primoz Roglic op de grond na zijn valpartij AFP

Klassementsleider Primoz Roglic, die zaterdag hard ten val kwam in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné, stapt niet meer op voor de slotrit van de wielerwedstrijd.

De Sloveense wielrenner haalde zaterdag nog wel gehavend de finish, maar hij is niet fit genoeg om zondag nog te starten.

Richard Plugge, teambaas van wielerformatie Jumbo-Visma die zondag pleitte voor professionele controle op de veiligheid bij wielerwedstrijden, vertelt dat Roglic niet uit voorzorg uit de koers is gehaald.

"Hij is te geblesseerd om te starten. Roglic heeft een behoorlijke knal gemaakt en het is beter dat hij de slotrit niet meer rijdt."

Plugge over Roglic en Kruijswijk: 'Over een paar dagen weten we meer'

Volgens Plugge is het nu een kwestie van rust en moeten de komende dagen uitwijzen hoe lang het herstel gaat duren. "De blessures zijn rond zijn heup", aldus Plugge. "Of hij de Tour gaat halen? We moeten kijken hoe Roglic hiervan herstelt."

Ploegleider Grisha Niermann reageerde zaterdag al op de verwondingen van Roglic, die bij zijn valpartij veel schaafwonden en blauwe plekken opliep. "Als we met een start risico lopen richting de Tour, dan moet-ie zondag niet starten. Uiteraard hopen we daar niet op."

Niermann: 'Misschien start Roglic morgen niet, we nemen geen risico'

Ook Roglic's teamgenoot bij Jumbo-Visma, Steven Kruijswijk, kwam zaterdag hard ten val in een afdaling. De 33-jarige wielrenner twijfelt of hij op tijd fit is om te starten in de Tour de France, eind augustus.

Het is de bedoeling dat Roglic en Kruijswijk zaterdag 29 augustus van start gaat in de Tour de France als twee van de drie kopmannen van Jumbo-Visma, samen met Tom Dumoulin.

STER reclame