Gerard Pique (FC Barcelona) kan zijn ogen niet geloven
NOS Voetbal

Bayern München vernedert Barcelona in spectaculaire kwartfinale CL: 8-2

Bayern München heeft zich overtuigend voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De Duitse ploeg rekende vrijdagavond in een spectaculaire kwartfinale af met grootmacht FC Barcelona (8-2).

Komende woensdag speelt Bayern München in Portugal in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen Manchester City en Olympique Lyon, die zaterdagavond tegenover elkaar staan.

Bayern opende in de vierde minuut al de score. Thomas Müller rondde na een zelf opgezette, fraaie combinatie met Robert Lewandowski doeltreffend af.

Het antwoord van Barcelona bleef niet lang uit, al kreeg het hulp van linksback David Alaba. De Oostenrijkse centrumverdediger van Bayern tikte een voorzet van Jordi Alba met zijn rechterbeen knullig over zijn eigen doelman heen.

Daarna walste de Duitse machine over Barcelona heen. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden de Zuid-Duitsers drie keer via Ivan Perisic, Serge Gnabry en nog een keer Müller. Zo gingen de ploegen met 4-1 rusten.

Serge Gnabry viert zijn treffer

Luis Suárez leek het in de tweede helft nog spannend te maken door in de 57ste minuut 4-2 te maken. De Uruguyaan sleepte de bal prachtig langs Jérôme Boateng en schoot tegendraads binnen.

Die 'spanning' werd snel in de kiem gesmoord. Met een serie fraaie passeerbewegingen speelde de jonge Canadees Alphonso Davies Nélson Semedo uit, behield knap het overzicht en bediende Joshua Kimmich die eenvoudig de 5-2 binnenschoot.

Het drama voor Barcelona werd alleen maar groter. Lewandowski en Coutinho (twee keer) bepaalden de eindstand op 8-2.

Lionel Messi baalt

Voor Barcelona is de kwartfinale voor de vierde keer in vijf jaar tijd het eindstation. In de vijf seizoenen daarvoor won de ploeg de CL-titel twee keer en werd twee keer de halve finale behaald.

Quique Setién, de coach van Barcelona, lijkt na de pijnlijke uitschakeling met ontslag rekening te moeten houden. Hij lag de afgelopen weken al onder vuur, maar na de afstraffing in Lissabon lijkt zijn positie onhoudbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl