Een vuilcontainer werd in brand gestoken op een kruispunt
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw rellen in Haagse Schilderswijk, meer dan twintig arrestaties

Voor de tweede avond en nacht op rij is de Haagse Schilderswijk toneel geweest van rellen. De politie heeft de mobiele eenheid ingezet om de orde te herstellen. Meer dan twintig mensen zijn aangehouden.

Buurtpreventieteams, jongerenwerkers en wijkagenten liepen 's avonds door de wijk om in gesprek te gaan met bewoners en de jeugd op straat. Volgens de politie was de sfeer goed tot 23.00 uur.

In de omgeving van de Vaillantlaan gooiden jongeren daarna met stenen, eieren en zwaar vuurwerk naar agenten, zegt de politie. Dat gebeurde onder meer vanaf de daken.

Twee ramen van politievoertuigen sneuvelden. Bij een surveillancevoertuig dat onderweg was naar een melding werd een verkeersbord door de ruit gegooid. Later op de avond werd de ruit vernield van een politiekraan die in de omgeving reed.

Daarnaast werd brand gesticht op een druk kruispunt:

De politie riep de groep daarna op om weg te gaan.

Toen daar niet voldoende gehoor aan werd gegeven kwam de ME in actie:

Nieuwe rellen in Schilderswijk

Burgemeester Van Zanen gaf rond middernacht een noodbevel af voor het gebied rond de Vaillantlaan vanwege ernstige verstoring van de openbare orde. Dat betekent dat personen die weigeren gehoor te geven aan de politie aangehouden worden.

De ruim twintig arrestanten zijn aangehouden voor opruiing, belediging, openlijke geweldpleging en het negeren van het noodbevel. Een persoon is gearresteerd voor het mishandelen van een agent.

De politie zegt dat er filmpje rondgaat op sociale media waarin de aanhouding van een bestuurder van een witte auto te zien is door een motoragent. "De motoragent gebruikte hierbij zijn wapenstok. De verdachte maakte diverse verkeersovertredingen en werkte niet mee aan zijn aanhouding", zegt de politie.

Woensdag was het ook al onrustig in de Schilderswijk. Toen draaiden relschoppers brandkranen open. Vier mensen werden opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl