AFP
NOS VoetbalAangepast

Schotse competitie mogelijk alweer op pauze na nieuwe schending coronaregels

De Schotse regering dreigt de Premier League, de hoogste voetbalcompetitie in Schotland, anderhalve week na de start van het nieuwe seizoen alweer stil te leggen. Het is een reactie op de overtreding van het coronaprotocol door Celtic-speler Boli Bolingoli.

De verdediger van de Schotse kampioen gaf toe dat hij zich na een recent bezoek aan Spanje niet aan de strikte quarantaineregels heeft gehouden. Bolingoli deed afgelopen zondag (kort na zijn trip naar Spanje) gewoon mee in de uitwedstrijd tegen Kilmarnock (1-1).

Pas na het duel bracht Bolingoli zijn club op de hoogte van zijn reis. "Het is binnen de huidige omstandigheden moeilijk om een nog minder verantwoordelijke actie voor te stellen. Dit is niet uit te leggen. We zullen via onze eigen disciplinaire procedures direct actie ondernemen", meldt Celtic in een verklaring op de website.

Nieuwste incident

Het is niet het eerste incident sinds de Schotse competitie op 1 augustus van start ging. Twee spelers van Aberdeen werden positief getest op het coronavirus nadat ze na de eerste competitiewedstrijd met zes ploeggenoten een bar hadden bezocht. Het duel met St. Johnstone van afgelopen zaterdag werd daarom afgelast.

Schotse competitie op pauze

Celtic-aanvaller Leigh Griffiths werd op de vingers getikt nadat hij een verjaardagsfeestje voor zijn vriendin had georganiseerd, waarbij de coronaregels van de Schotse overheid werden geschonden.

'Feiten op een rijtje'

De eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon, heeft inmiddels laten weten dat de wedstrijden van Celtic en Aberdeen deze week niet doorgaan. Beide ploegen zouden woensdag in actie komen - Celtic uit tegen St. Mirren en Aberdeen thuis tegen Hamilton - en komende zaterdag tegen elkaar spelen in Glasgow.

Een woordvoerder van de regering sluit zelfs niet uit dat de gehele competitie op pauze gaat. "We overleggen momenteel met Celtic en de voetbalbond om de feiten op een rijtje te krijgen."

"Als blijkt dat dit opnieuw een serieus incident in het voetbal is, nadat het protocol al eerder werd geschonden, dan heeft de regering geen andere keuze dan te overwegen of een pauze noodzakelijk is."

Volgens het Britse Sky Sports komt de Schotse regering later vandaag met een verklaring over de verdere voortgang van de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl