Het Nederlands elftal dat in 2010 de WK-finale verloor van Spanje ANP

Dat Gregory van der Wiel bij RKC Waalwijk meetraint, betekent dat er naast Arjen Robben (FC Groningen) en Maarten Stekelenburg (Ajax) een derde Oranje-speler van de WK-finale van 2010 terug is op de Nederlandse velden.

"Mooi toch? Het is puur toeval, maar het is mooi voor het Nederlandse voetbal. Dat maakt het alleen maar leuker", zegt de 32-jarige verdediger op zijn tweede dag in Waalwijk.

Van der Wiel gaat uit van aardig wat eredivisieminuten

Wie van de drie gaat dit seizoen de meeste speelminuten maken? Van der Wiel: "Normaal zou ik zeggen ikzelf, maar ik wil niet te hard van stapel lopen of mezelf veel druk opleggen."

De 46-voudig international en oud-speler van Ajax en Paris Saint-Germain traint niet zomaar mee bij RKC. Het doel is dit seizoen in de eredivisie spelen: "Ja, zeker weten."

Van der Wiel traint bij RKC: 'Eredivisie is het doel, zeker weten'

Vorig jaar maart vertrok Van der Wiel bij Toronto FC. Daarna kwam er - terwijl hij met zijn gezin in Los Angeles woonde - geen geschikte club voorbij. Tijdens de coronacrisis kwam Van der Wiel terug naar Nederland en besloot hij hier ook te blijven.

"Het voetbal kriebelde toen al maanden. Ik heb ook nooit gezegd dat ik gestopt was. Ik voel me nog goed, dus ik dacht: waarom niet nog een keer proberen?", aldus Van der Wiel.

Topgesprek bij RKC

De keuze voor RKC had vooral te maken met een gesprek met technisch directeur Mohammed Allach: "Dat was een topgesprek. Een goed gevoel is belangrijk. Ik krijg hier de komende weken de ruimte om te ontdekken waar ik sta."

ANP

Een contract heeft Van der Wiel niet in Waalwijk. Nog niet. "Eerst lekker voetballen, het gras ruiken en met de jongens bezig zijn. Stap voor stap."

STER reclame