Van der Wiel maakt comeback, traint mee met RKC Waalwijk

  • RKC Waalwijk
    Gregory van der Wiel in actie tijdens de training van RKC Waalwijk
  • RKC Waalwijk
    Gregory van der Wiel in actie tijdens de training van RKC Waalwijk

Gregory van der Wiel staat voor een comeback als profvoetballer. De rechtervleugelverdediger traint mee met RKC Waalwijk en hoopt daar een contract te verdienen. "De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in."

De 32-jarige Van der Wiel zat sinds vorig jaar zonder club. De oud-speler van onder meer Ajax en Paris Saint-Germain besloot toen zijn contract bij het Canadese Toronto FC in te leveren.

Het leek erop dat Van der Wiel gestopt was met professioneel voetbal, maar nu duikt hij dus op bij RKC. "Het hoofdstuk betaald voetbal heb ik nooit afgesloten. Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan", laat hij weten op de website van de club.

Gregory van der Wiel op het trainingsveld van RKC Waalwijk

Van der Wiel maakte in 2007 zijn debuut in het eerste van Ajax, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. In 2012 vertrok hij naar Parijs waar hij vier seizoenen speelde. Vervolgens kwam hij uit voor Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC. In totaal kwam hij tot 46 interlands. van der Wiel was basisspeler in de verloren WK-finale van 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl