Lewis Hamilton

Mercedessen ook snel in trainingen voor tweede GP op Silverstone

Op het circuit van Silverstone hebben de Formule 1-coureurs vrijdag de eerste vrije trainingen van het raceweekeinde afgewerkt. Een week na de grand prix die een tumultueuze slotfase kende, wordt er zondagmiddag opnieuw op het vermaarde Engelse circuit gereden.

Grote verrassingen leverde de trainingssessies niet op. Nog altijd kan geen van de teams tippen aan de snelheid van Mercedes. Valtteri Bottas zette in de ochtendtraining de snelste tijd neer voor Lewis Hamilton, in de middagsessie was de volgorde andersom.

Max Verstappen noteerde achtereenvolgens de derde en vierde tijd. "Het was een prima vrijdag. We hebben ons programma kunnen afwerken, daar ben ik blij mee", laat Verstappen weten op zijn website. "Het gat naar Mercedes is nog wel groot, maar dat was verwacht. Je kunt dat nou eenmaal niet in een paar dagen inlopen."

Hülkenberg vierde

De Duitser Nico Hülkenberg reed vrijdagochtend een uitstekende training waarin hij tot de vierde tijd kwam. Hülkenberg vervangt ook dit weekeinde de door corona getroffen Sergio Pérez.

Een week geleden eindigde de tijdelijke terugkeer wel in een bittere teleurstelling, want door problemen aan zijn auto kon de Racing Point-coureur niet van start gaan in de race.

Nico Hülkenberg

Vrijdagochtend werd bekend dat Racing Point een boete van 400,000 euro krijgt voor het kopiëren van een remonderdeel van Mercedes. Ook raakt het team vijftien WK-punten kwijt.

Vettel kijkt onder zijn auto

Het geplaagde Ferrari, dat dit seizoen niet meer is dan een middenmoter, kwam de trainingsdag opnieuw niet ongeschonden door. Aan het einde van de tweede training viel de bolide van Sebastian Vettel stil.

Na een duidelijk hoorbare klap parkeerde Vettel zijn auto naast het circuit en nam vervolgens zelf een kijkje onder de wagen, waar vloeistof uit lekte.

Morgenmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur krijgen de coureurs en de teams ook nog een uur om de auto in de vingers te krijgen, waarna om 15.00 uur de kwalificatie begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl