Feyenoord-supporters bij de eerste openbare training
NOS Voetbal

Aboutaleb in gesprek met Feyenoord over toestaan 7.000 fans bij oefenduel

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gaat in overleg met Feyenoord over de hoeveelheid supporters op de tribunes bij de komende oefenwedstrijden. Dat heeft hij aan RTV Rijnmond laten weten. Bij het duel tussen Feyenoord en Sparta van aanstaande zondag zijn voorlopig nog altijd 7.000 fans welkom in De Kuip.

Het besluit over het toestaan van publiek bij de Rotterdamse stadsderby kan echter nog gewijzigd worden volgens de woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester. Aboutaleb gaat vrijdag met Feyenoord in gesprek.

Aanleiding daarvoor is het gedrag van enkele supporters bij de eerste openbare training, woensdag. Er werd luidkeels gezongen toen de spelers het veld betraden. Premier Rutte noemde dat donderdagavond op de persconferentie over de opmars van het coronavirus 'onacceptabel gedrag'.

Rutte uit ergernis over zingende Feyenoord-fans

Supporters mogen, volgens de maatregelen van het kabinet om de coronacrisis te beteugelen, immers niet schreeuwen en zingen in de stadions.

Burgemeesters mogen beslissen

Rutte zei in de persconferentie ook dat vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen burgemeesters van speelsteden en voorzitters van veiligheidsregio's kunnen besluiten de aanwezigheid van fans bij duels in het prof- en amateurvoetbal te beperken of te verbieden.

De premier sloot ook niet uit dat de maatregelen weer landelijk gaan gelden als het virus in opmars blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl