NOS Nieuws

Facebook verwijdert bericht van Trump vanwege misinformatie over coronavirus

Facebook heeft een bericht van president Trump verwijderd. Volgens het bedrijf wordt in het bericht misleidende informatie verspreid over het coronavirus.

In het bericht stond een video van Fox News, waarin Trump zegt dat kinderen "praktisch immuun" zijn voor het coronavirus. Volgens Facebook bevat de video onjuiste beweringen over immuniteit van een groep mensen. "Dat is een overtreding van onze regels over misleidende informatie over het coronavirus."

Een tweet van Trumps campagneteam waarin dezelfde video stond, is later om dezelfde redenen van Twitter gehaald. Twitter plaatste in mei voor het eerst een waarschuwing bij tweets van Trump over de naderende presidentsverkiezingen. Hij gaf volgens het bedrijf misleidende informatie over stemmen per brief. Dat zou volgens Trump leiden tot fraude en een valse verkiezingsuitslag.

De video is nog wel op Twitter te vinden:

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen geen grote rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Dat betekent niet dat kinderen immuun zijn voor het virus. Ook kinderen kunnen het virus krijgen en het verspreiden.

Trump en Facebook

Het is voor het eerst dat Facebook een bericht van de Amerikaanse president over het coronavirus verwijdert. Eerder werden wel berichten weggehaald van Trumps campagneteam, waaronder een advertentie met een omgekeerde rode driehoek. Die zou lijken op een symbool dat in nazi-Duitsland werd gebruikt om politieke gevangenen in concentratiekampen mee aan te duiden.

Facebook-topman Mark Zuckerberg kreeg in juni veel kritiek omdat hij een omstreden Facebookbericht van Trump liet staan. In dat bericht suggereerde Trump dat plunderaars in Minneapolis, in de nasleep van de dood van George Floyd, zouden worden neergeschoten. Twitter besloot het bericht te verbergen, Facebook liet het ongemoeid. Dat kwam Zuckerberg op flinke kritiek te staan, ook van binnen zijn organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl