Vreugde bij de reservespelers van Fuenlabrada Pro Shots

De Spaanse voetbalclub Fuenlabrada maakt nog altijd kans op promotie naar de hoogste klasse in Spanje. De voetbalbond heeft bepaald dat de eerder afgelaste wedstrijd tegen Deportivo La Coruña woensdag alsnog gespeeld kan worden.

Het duel stond gepland voor de laatste speelronde, maar omdat er sprake was van een heuse corona-uitbraak bij Fuenlabrada (28 positieve gevallen), schrapte de voetbalbond de wedstrijd. Tot woede van Fuenlabrada, dat nog één punt nodig had om op de zesde plaats te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de play-offs om promotie.

De voetbalclub eiste dat er naar een nieuwe datum werd gezocht. De Spaanse bond heeft zijn besluit nu alsnog teruggedraaid en dus kan Fuenlabrada zich nog voegen bij Real Zaragoza, Almeria en Girona, die al zeker zijn van de play-offs.

Protest Elche

Maar daarmee is de kous nog altijd niet af. Elche, dat nu nog op de zesde plaats staat, zou het kind van de rekening kunnen worden. De club uit de regio Valencia vreest namelijk dat Deportivo zijn sportieve plicht niet meer zal vervullen, omdat die club zonder zelf te spelen degradeerde op de slotdag en dus niks meer te winnen heeft. Bij winst van Fuenlabrada zijn de play-offs zeker en moet Elche zijn plek daarin afstaan.

Elche heeft al aangekondigd in protest te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

STER reclame