Situatie Spaanse voetbalclub Fuenlabrada wordt steeds gekker

Spaanse voetbalclub Fuenlabrada zit in corona-achtbaan

De Spaanse voetbalclub CF Fuenlabrada bevindt zich in een achtbaan. Figuurlijk dan, letterlijk zit de selectie met 28 coronagevallen vast in een hotel. Radeloos. De kans op promotie is hun in de tussentijd door de neus geboord.

In het laatste geval staat de club lijnrecht tegenover de Spaanse competitiehouder La Liga, waar ook een familie-worsteling uit voortkomt. Javier Tebas Medrano is voorzitter van La Liga en zijn zoon Javier Tebas Llanas is de advocaat van Fuenlabrada.

Vader en voorzitter door het stof

In een opmerkelijke tweet neemt vader Javier Tebas zondag alle schuld voor de situatie van Fuenlabrada op zich. "Jullie hebben alle instructies opgevolgd, ik ben hier verantwoordelijk voor. Voetbal staat bij jullie in het krijt."

Fuenlabrada komt uit op het tweede niveau in Spanje en zou vorige week maandag bij winst in het laatste competitieduel bij Deportivo La Coruña de play-offs voor promotie zijn ingegaan. In de staf werd echter een coronageval vastgesteld.

Op aandringen van Javier Tebas en La Liga reisde de selectie wel gewoon naar Galicië af. Daar werd het duel echter uitgesteld en nam de coronasituatie bij Fuenlabrada snel toe. Inmiddels zijn er 28 clubleden besmet, waarvan er een is opgenomen in het ziekenhuis.

Een van de spelers van Fuenlabrada wordt naar het ziekenhuis gebracht

Omdat er geen nieuwe datum gevonden kon worden voor de wedstrijd tegen Deportivo, werd besloten het duel te schrappen. Gevolg: geen promotie voor Fuenlabrada en degradatie voor Deportivo.

Fuenlabrada begint over juridische stappen

Volgens La Liga was Fuenlabrada daar mee akkoord gegaan, maar de club zelf meldt maandag in een verklaring dat het toch anders ligt. "We eisen dat er door alle betrokken organisaties naar een geschikte speeldatum gezocht wordt. We hebben recht op juridische stappen."

De spelers en de stafleden van Fuenlabrada zitten al een week vast in hun hotel en zien om zich heen steeds meer clubgenoten ziek worden. De bonus van 22.000 euro die iedere speler krijgt bij het behalen van de play-offs, is ver weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl