Roelant Oltmans tijdens de Spelen van 2016 als bondscoach van India
NOS SportAangepast

Ambitieuze hockeycoach Oltmans aan de slag bij Kampong: 'Wil inhaalslag maken'

Roelant Oltmans zet zijn trainersloopbaan voort in Nederland. De 66-jarige voormalig bondscoach van zowel het Nederlands mannen- als vrouwenteam wordt de nieuwe coach van de hockeyers van Kampong. Hij is de opvolger van Alexander Cox, die in januari na acht jaar in Utrechtse dienst zijn vertrek aankondigde.

Oltmans boekte zijn eerste successen al in 1990, toen hij met het Nederlands vrouwenelftal wereldkampioen werd. Drie jaar later stapte hij over naar de mannenformatie. Met die ploeg veroverde Oltmans in 1996 de olympische en in 1998 de wereldtitel.

Coronavirus

De hockeytrainer maakte in zijn loopbaan een korte uitstap naar het voetbal als technisch directeur van NAC Breda en had verschillende buitenlandse nationale hockeyteams onder zijn hoede (Pakistan, India en Maleisië). Oltmans zou nog tot augustus coach van de mannen van Maleisië zijn, maar de uitbraak van het coronavirus bracht hem terug naar Nederland.

"Ik ben blij dat ik in deze onzekere tijd de mogelijkheid heb gekregen om te werken bij de grootste vereniging van Nederland met een enorme traditie, die veel topspelers heeft voortgebracht en ook nu weer over een enorm sterke selectie beschikt", aldus Oltmans.

Oltmans: 'Moeten meteen op eerste competitiedag op heel hoog niveau zitten'

Hij kijkt uit naar zijn rentree na acht jaar in de Nederlandse competitie. "Ja, ik ben benieuwd wat mij te wachten staat en hoe de verschillende teams zich ontwikkeld hebben. Ik heb de afgelopen jaren wel geprobeerd om op afstand de hoofdklasse te volgen en gezien dat een aantal clubs zich enorm ontwikkeld hebben."

Inhaalslag

Die toegenomen concurrentie heeft gevolgen. "Dat betekent dat je vanaf dag één heel erg scherp moet zijn. Ik vond dat dat bij Kampong niet het geval is geweest. Dus dat wordt een van onze prioriteiten. We moeten ervoor zorgen dat we meteen op de allereerste competitiezondag op een heel hoog niveau zitten."

Oltmans staat te popelen om aan de slag te gaan. "De ambitie om er ook hier weer een succes van te maken is ontzettend groot. Deze club heeft die mogelijkheden ook, er zit zeker potentie in deze spelersgroep. Bloemendaal is de afgelopen jaren de club geweest die voorop liep. Het is aan ons om de inhaalslag te maken en te zorgen dat we aan het eind van het seizoen boven Bloemendaal staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl