NOS Voetbal

Van Wonderen ziet flarden van 'de Douglas van Twente' terug bij Eagles

Van Wonderen ziet Douglas bij Eagles wel zitten: 'Ik schat het hoog in'

Go Ahead Eagles heeft de eerste groepstraining in aanloop op het nieuwe seizoen achter de rug. Op een van de spelers zal coach Kees van Wonderen extra goed hebben gelet. Douglas, die bij de Eagles zijn carrière weer tot leven wil wekken.

De 32-jarige centrale verdediger is als proefspeler aangesloten bij de club uit de eerste divisie. Van Wonderen is positief over de kansen van Douglas om een contract af te dwingen. "Als je iets heel graag wilt, dan lukt het je ook. Ik schat het wel hoog in."

Van Wonderen kent de verdediger goed. De huidige hoofdcoach in Deventer was assistent-trainer van FC Twente toen Douglas er onder contract stond.

De geboren Braziliaan was een van de steunpilaren in de kampioensploeg van FC Twente in 2010. Hij liet zich naturaliseren tot Nederlander en werd opgeroepen voor Oranje, maar tot een debuut kwam het niet.

"Je ziet al wel flarden van wat ik toen bij Twente ook heb gezien", zegt Van Wonderen over zijn eerste indruk van de verdediger. Tegelijkertijd houdt hij een flinke slag om de arm. "Hij moet eerst weer in oude doen komen. Hij moet op gewicht komen, fit worden en het vol kunnen houden."

Hoogtijdagen: Douglas viert met trainer Steve McClaren de landstitel van FC Twente

Dat een fitte Douglas een aanwinst voor de Eagles is, daar twijfelt Van Wonderen niet over. "Daar moet je je voordeel mee doen. Ook door zijn ervaring en wat hij heeft meegemaakt."

Plaspil

De carrière van Douglas leek ten einde na periodes bij Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal. Bij de laatste club kreeg hij in 2017 een dopingschorsing van negen maanden wegens het gebruik van een plaspil.

Vorig jaar dook de verdediger opeens weer op. Hij was clubloos, maar werkte hard om weer fit te worden en wilde terugkeren in het profvoetbal.

Go Ahead Eagles geeft Douglas nu de kans om zich te bewijzen. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring de jongens kan helpen." Hij kan niet wachten om weer speelklaar te zijn. "Ik hoop zo snel mogelijk."

Vorig jaar oktober spraken we Douglas over zijn ambitie terug te keren in het profvoetbal:

Douglas: 'In het weekend wil ik gewoon weer op het veld staan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl