Douglas
NOS Voetbal

Voormalig Twente-verdediger Douglas krijgt kans op rentree bij GA Eagles

Go Ahead Eagles geeft Douglas Franco Teixeira, kortweg Douglas, de kans om zijn rentree te maken in het profvoetbal. De 32-jarige centrale verdediger sluit zaterdag aan als proefspeler bij de club uit de eerste divisie.

Douglas maakte deel uit van de kampioensploeg van FC Twente in 2010 en was na zijn naturalisatie tot Nederlander in beeld bij Oranje, maar tot een debuut kwam het uiteindelijk niet.

De carrière van de geboren Braziliaan leek in 2017 als een nachtkaars uit te gaan na avonturen bij Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal. In dienst van de Portugezen werd hij negen maanden geschorst wegens het gebruik van een op de dopinglijst voorkomende plaspil.

Eerder dit jaar verscheen er een foto waarop een corpulent ogende Douglas in het shirt van de Hengelose tweedeklasser SC Barbaros voetbalde. Hij had zijn zinnen op een hernieuwd profavontuur gezet, werkte hard om fit te worden en krijgt nu zijn kans bij Go Ahead Eagles.

Bij de Deventenaren komt Douglas een oude bekende tegen. Trainer Kees van Wonderen was assistent bij FC Twente toen de verdediger er onder contract stond.

Oktober vorig jaar interviewden we Douglas over zijn verleden en toekomst:

Douglas: 'In het weekend wil ik gewoon weer op het veld staan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl